Mozaika kolem vás

Keramická mozaika může mít mnoho podob a můžeme se s ní setkávat na různých místech. Je samozřejmostí, že se stala součástí našeho bydlení. Keramickou mozaikou zdobíme naše koupelny, často se objevuje v různých provedeních jako obklad kuchyňské linky. Není ale výjimkou že se mozaika dostává i do dalších částí bytových či nebytových interiérů, ve kterých si dlažba či obklad získávají své místo stále častěji.
Keramická mozaika může mít mnoho podob, velmi zajímavě a moderně bude jistě působit mozaika v imitaci kovu, která se stále častěji dostává do popředí zájmu. Jak obklad v tomto provedení vypadá, si můžeme prohlédnout např. na stránkách studia koupelen. Myslím, že mi dáte za pravdu, že tato mozaika dokáže, vytvořit velmi zajímavé a moderní prostředí.
Dalším typem mozaiky je mozaika skleněná, se kterou se taky můžeme setkat, a to především v našich koupelnách, které dokáže prosvětlit, prozářit a opticky rozšířit.
Pokud se pro mozaiku rozhodneme, nabízí ji široká řada výrobců keramických dlažeb a obkladů. Mozaiky jsou vyrobeny v imitacích různých materiálů, jak již bylo zmíněno. Jsou vyráběny v mnoha tvarech, vy jímkou není ani mozaika z dílů obdélníkových, mozaika skládaná na cihlu, či mozaika plastická. Mezi barvami můžeme vybírat z jednobarevných či vícebarevných, tady se můžeme setkat i s barvami, které jsou pro obklady a dlažby ne zase až tak obvyklé, jako je barva zlatá či stříbrná. Zajímavá a elegantní, pokud ji dobře zkombinujeme s dalším obkladem, či zvolíme vhodné doplňky, bude mozaika v provedení černém.
Mozaikový obklad má široké možnosti využití, můžeme jim obkládat velké prostory, např. celé stěny či části stěn interiérů nebo nám může sloužit jen jako malý dekorační prvek, který oživí obkládanou plochu a dodá jí ten správný šmrnc.
Některé z mozaikových obkladů jsou vhodné i pro podmínky venkovní, takže se se zdobením mozaikovými prvky můžeme setkat např. i na budovách v městských částech.
Místo, kde mozaiku hledáme a předpokládáme, jsou koupelny a bazény. Zde je samozřejmě použita mozaika s protiskluzovou povrchovou úpravou. Když navštívíme některý z aquaparků, s velkou pravděpodobností se zde s mozaikou, která tu působí velmi dekorativně, ale přitom přirozeně, setkáme.
Mozaika tedy stále hraje prim, je moderním a stále se vyvíjejícím obkladovým materiálem, který splní požadavky, které na ni jako na obklad klademe, a zároveň ulahodí svou krásou našemu oku.