Sestavujeme izolované komíny po dílech

Důležitou součástí topného systému každého domu je také komín. Je důležité si dobře rozmyslet, jakým způsobem chcete vytápět a tomu potom přizpůsobit také materiál komínu. Dáte-li přednost topení tuhými palivy, je třeba použít pro odvod spalin komín odolný vůči vysokým teplotám a kyselým spalinám. Nerezový komín je právě takový komín, který k odvodu spalin z topení tuhými palivy potřebujete.

Nerezové komíny jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli. Ta je dostatečně odolná vůči vlhkosti, působení chemických sloučenin a také extrémně vysokým teplotám. Velkou výhodou nerezového komínu je jeho variabilita. Nerezové komíny se prodávají jako celé sety i po jednotlivých dílech. Potřebujete-li komín na míru, můžete si jej z nerezových dílů bez problémů sestavit. Internetový obchod Kominy-nerez.cz nabízí široký výběr nerezových komínů různých typů.

Velmi oblíbené jsou izolované nerezové komíny, které sestávají ze dvou plášťů z nerezové oceli, mezi kterými se nachází izolační materiál. Ten zabraňuje prostupu tepla na venkovní stěnu komínu, takže se o nerezový komín nespálíte. Chcete-li přizpůsobit váš stávající komín, stačí použít nerezové komínové vložky k vyvložkování stávajícího zděného nebo jiného druhu komínu, který tak ochráníte před působením agresivních spalin.

Nerezové komíny se vyznačují také velkou odolností a dlouhou životností, praktická je také nízká hmotnost nerezového plechu, ze kterého jsou komíny vyrobeny, díky ní je s komínovými díly velmi snadná manipulace, nerezový komín můžete instalovat také zvenku na budovu a uchytit jej na fasádu. Nerezový komín sestaví bez problémů i běžný domácí kutil. Vyberte si tedy i vy na Kominy-nerez.cz nerezový komín podle vašich potřeb a představ a nechte jej, aby odváděl veškeré nežádoucí spaliny pryč z vašeho topného systému spolehlivě a dlouhodobě.