Betonové dlažby s kresbou dřeva

Asi každý člověk, který si postavil dům řeší terénní úpravy kolem domu. Vysvahování zeminy, zídky, ploty to jsou náklady, se kterými je nutno počítat do finálního rozpočtu výstavby. Jedná se o pohledové části pozemku, které dávají najevo vkus majitele a podtrhují vzhled domu a okolí.

Stále častěji se na trhu objevuje stavební materiál, který imituje vzhled jiného matriálu. Jedná se například o stavebniny v odvětní betonových dlažeb určených právě pro pochůzí plochy v okolí domu. Novinkou v betonových dlažbách je reliéfní povrchová úprava s dekorem dřeva. Nabízí se ve čtyřech odstínech a patří mezi prémiové stavebniny. Jelikož je použití dřeva na venkovní plochy nákladné, je tato dlažba vhodný stavební materiál. Díky příznivé ceně a velmi realistickému vzhledu si najde betonová dlažba s dekorem dřeva jistě své příznivce. Velmi populární je tento stavební materiál v Německu a Rakousku. Vyrábí se ve dvou variantách, granex nebo mramorit.

Dlažba granex je nižší tloušťky a je určena na betonový podklad, kde se lepí na flexibilní lepící hmotu. Naopak dlažba mramorit je vyšší cca. o 2cm a aplikuje se do suchého zhutněného podloží s kameninovou směsí. Ideální pro pokládku mramoritu je použití vyrovnávacích terčů. Tento stavební materiál je velmi oblíben i u domácích kutilů. Dlažba má totiž příjemný rozměr 40x40cm a velmi rychle se klade na připravený podklad. V nabídce kromě reliéfních dlažeb jsou i stavebniny s klasickou hladkou povrchovou úpravou.