Keramická dlažba

Tak nám začal nový rok 2013. Co nám asi přinese? Někteří z Vás možná stojí u základů svého budoucího rodinného domku, někteří plánují „jen“ rekonstrukci svého domečku, či panelového bytu, ale všichni z Vás, kteří před takovýmito úkoly stojíte, jistě uvítáte nějakou tu radu do začátku.
Ráda bych Vás upozornila na webové stránky, které Vám, v případě, že budete mít chuť se na ně podívat, mohou v ledasčem pomoci.
Mohou Vám zajisté být velkým pomocníkem, a pokud se Vám některý z obkladů či dlažeb zalíbí a jak se říká „padne do oka“, najdete zde odkaz na stránky levné dlažby, na kterých si je můžete v případě zájmu objednat.
Na těchto webových stránkách se můžete seznámit se spoustou výrobců obkladů a dlažeb převážně italských či španělských. Najdete zde v kostce představení výrobce a poznáte obklady a dlažby, které vyrábí, můžete jednotlivé výrobce porovnávat a zjistit, co by Vám osobně nejvíce vyhovovalo. Autor zde popisuje i jednotlivé série, k dispozici máte obrázky a realizace koupelen či jiných interiérů, ze kterých si sami uděláte představu o daném výrobci a jeho obkladech či dlažbách.
V sekci “Jak bydlíme“ si můžete přečíst články, které Vás možná také zaujmou. Věnují se jak imitacím přírodních materiálů, které výrobci při výrobě obkladů a dlažeb pro koupelny, kuchyně či bytové a nebytové interiéry volí, tak stylu bydlení, barevnosti v našich domovech a ve vztahu k obkladům a dlažbám vůbec. Dozvíme se, jak můžeme bydlet od vesnických chalup, kde volíme spíš styl cotto až po rodinné vilky, kde můžeme volit styl téměř zámecký. Věřím, že čtení bude pro Vás zajímavé a bude i přínosem při Vašem rozhodování. Dozvíte se, jaké barvy se dnes v koupelnách nosí, jaká mozaika je právě „in“ a zmínka je i o nových keramických materiálech, které se dodávají ve velkých formátech a mají minimální tloušťku a dokáží nám ve velké míře usnadnit a zlevnit rekonstrukci.
Tyto webové stránky Vám nabídnou i poradnu, kde můžete směřovat své dotazy a ptát se téměř na cokoliv, co se obkladů či dlažeb týká, aby Vám odborný pracovník mohl přispět radou, která může pomoci nejen Vám, ale i ostatním čtenářům, kteří se mohou potýkat se stejným problém jako Vy. Tuto diskuzi najdete pod označením „Fórum“.
Jednou ze zajímavých oddílů těchto webových stránek je i rámcově popis norem, podle kterých se obklady a dlažby, které se mohou dostat, až do Vašeho obydlí, vyrábí a čemu všemu musí vyhovovat.
Může se stát komukoliv z nás, kdo není v tomto oboru keramických obkladů a dlažeb až tak velkým odborníkem, že si nebude vědět rady s nějakým pojmem, na který může narazit. V tomto případě můžete využít oddílu „Pojmy“, který Vám jistě bude velkým pomocníkem a rádcem ve chvíli, kdy budete tápat, co si pod tím či oním daným výrazem představit.
Věříme, že na stránkách keramické dlažby najdete všechno, co budete při svém rozhodování, jaký obklad či dlažbu do Vašeho nového či staronového domova pořídit potřebovat, a to je účelem těchto stránek, které jsme pro Vás připravili a snažíme se je pro Vás neustále zdokonalovat.