Kvě 112013
 

Mnoho lidí zná levanduli jako velmi užitečnou bylinu. Málokdo ovšem tuší, kolik užitku může tato nenápadná bylina s výraznou vůní přinést. Pokud má některá z rostlin velmi široké pole působnosti, je to právě levandule. Velmi často ji ale používají také aranžéři a floristi, kteří využívají levanduli pro dekorační účely. Sušená levandule je velmi ceněná také jako směs na přípravu čaje proti různým psychickým problémům a při nespavosti.

Živá levandule vypadá velmi vzhledně a krásně voní. Opravdu výrazné účinky má ovšem pouze levandule v sušeném stavu. Novinkou je pro mnoho lidí využití v gastronomii. Levanduli lze totiž využít pro ochucení masa nebo ryb. Pouze s množstvím přidané levandule musíte být opatrní, abyste díky příliš výrazné chuti levandule nepřekonali chuť grilovaného nebo pečeného masa. S kořením obsahujícího levanduli ovšem můžete experimentovat i u jiných pokrmů.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.