Práce na léto?

Léto se pomalu, ale jistě blíží a mnoho studentů využívá tohoto volna k přivýdělku. Vzhledem k vysokému počtu zájemců o letní brigády, jsou způsoby jak hledat práci více, než omezené. S touto činností byste proto měli začít pokud možno, co nejdříve.

V jakých oblastech práci hledat? Začíná léto, prázdniny, to znamená všude plno lidí. Co z toho vyplývá? Že největší nabídka práce bude tradičně v restauračních zařízeních a službách. Především práce v restauracích bývá studenty žádaná, pokud tedy máte zájem právě o tuto pozici, je na čase začít hledat. Hledat můžete několika způsoby – na internetu, přes agenturu, a pokud máte možnost přes známé, jedná se nejspíše o nejjednodušší variantu. Není ani od věci zajít do vámi vybrané restaurace s životopisem a zeptat se, zda nepotřebují někoho během letních měsíců na výpomoc. Osobní kontakt je přece jen něco jiného, než komunikování telefonicky či emailem. Často vám totiž nemusí ani odpovědět.

Chtěli byste za prací do zahraničí a spojit příjemné s užitečným? Tato varianta se stává velmi populární mezi českými studenty. Seberte odvahu a prozkoumejte zahraniční nabídky práce, které mohou přinést do vaší peněženky zajímavou finanční částku. Jedná se ovšem o určitou větší administrativní zátěž a také určité riziko. Proto doporučujeme vyjíždět přes ověřené pracovní agentury, které vám, i v případě problémů, na místě pomohou.