Techlam – keramický materiál budoucnosti

Mezi jednu z nejznámějších společností, zabývajících se výrobou keramických obkladů a dlažeb patří španělský výrobce Levantina, který zastává silnou pozici na trhu nejen ve Španělsku, ale v celé Evropě. Přišel před nedávnou dobou, jako první, na trh s inovativním produktem, který si velmi rychle našel oblibu mezi zákazníky. Tímto inovativním výrobkem je velkoformátová keramická deska s tloušťkou 3 mm. Výrobce ji uvedl na trh pod názvem Techlam. Jedná se o formáty až do velikosti 100×300 cm. Tyto keramické obklady jsou velmi vysoké kvality, jsou lehké, pevné ale zároveň pružné, proto s nimi lze velmi dobře manipulovat. Řezání na požadovaný rozměr dokážeme třeba nožem na sklo. Vysoká kvalita těchto výrobků prakticky zaručuje nezničitelnost povrchů a barev. Tento obklad či keramická dlažba – jako dlažba se používá tloušťka 3+3 mm nebo 3+3+3mm – má ale také nesporně další výhody, kvůli kterým je hodně využíván a oblíben. Je vhodný na podlahy i stěny do míst s vysokou provozní zátěží, dále tato dlažba či obklad vyhovují nejnáročnějším hygienickým požadavkům, jsou proto vhodným materiálem do nemocnic, provozů gastro a podobných interiérů.
Při použití těchto obkladů či dlažeb jde práce velmi rychle od ruky, protože pracujeme s velkými formáty, takže ani obkládání velkých ploch není problémem. Další nespornou výhodou je minimalizování spár, takže obkládaná plocha bude připomínat jednolitý celek. Tyto obklady jsou také velmi snadné na údržbu.
Výrobky keramické společnosti Levantina jsou řazeny do jednotlivých sérií, většinu svých výrobků Levantina vyrábí v imitaci kamene. Výjimku tvoří série Madeira, kde je nám tento keramický obklad Techlam představen v krásné imitaci dřeva, takže ani milovníci tohoto materiálu nepřijdou zkrátka.
Barevnost jednotlivých sérií je ve velké většině v pěti až sedmi odstínech přírodních barev, jedinou výjimku tvoří série Basic, která nám dovoluje poměrně velkou kreativitu. Jedná se o sérii, kde máme možnost si vybrat celkem ze šestnácti barevných odstínů, mezi kterými najdeme i barvu červenou, modrou, zelenou i žlutou a celou řadu dalších.
Technologie výroby obkladů a dlažeb jde neustále kupředu, keramické materiály se neustále zdokonalují a vznikají tak nové, inovované produkty. Mezi ně patří i keramický obklad Techlam, jehož vynikající vlastnosti ocení i Ti nejnáročnější zákazníci.
Tímto keramickým obkladem či dlažbou ušetříte i jinak, rekonstrukce jdou ve většině případů provádět bez bourání, bez odstranění původního podkladového materiálu. Úspora zde není jen časová, vyvarujete se nepořádku a prachu při bourání a ekonomická úspora není také zanedbatelná. Dlažbu z velkoformátových keramických desek můžeme provádět na jakýkoliv kompaktní původní podklad ať už je to dřevo, beton či jiné materiály.
Svět dlažeb se neustále zdokonaluje a myslím, že tenkostěnný velkoformátový obklad je materiálem budoucnosti.