Ekologická krbová kamna

Přemýšlíte, jak doma docílit příjemného tepla a domácí atmosféry, abyste přitom nevyždímali vaši peněženku dosucha? Řešení je snadné, pořiďte si i vy kvalitní krbová kamna. Krbová kamna jsou v současné době nejvíce využívaným způsobem vytápění domácností. Spalování dřeva je ekologické a nepoškozuje životní prostředí, použijete-li k vytápění krbová kamna, zjistíte, že mají i další výhody.

Na první pohled si všimnete, že krbová kamna na tuhá paliva nejsou prostorově příliš náročná a není tak problém je instalovat i do menších interiérů. Můžete si vybrat ze dvou základních typů konstrukce krbových kamen – teplovzdušná nebo teplovodní. Hlavní rozdíl je ve vytápěcím médiu, teplovzdušná krbová kamna ohřívají vzduch, který je z krbových kamen odváděn speciálními rozvody a skrz krbové mřížky je vháněn do vytápěných místností. Teplovodní krbová kamna mají systém rozvodů teplé vody a tepelný výměník, ve kterém se topením ohřívá voda. Teplá voda je potom pomocí rozvodů teplé vody napojena na radiátory nebo bojler a umožňuje tak vytápění ostatních místností vaší domácnosti rychle a čistě.

Krbová kamna se vyznačují vysokým výkonem, výhřevností a také účinností, která se pohybuje průměrně okolo hodnoty 80 %. Protože krbová kamna využívají často těch nejnovějších technologií včetně terciálního spalování a externího přívodu vzduchu, umožňují tak regulaci množství vyvíjeného tepla. Každého jistě potěší také velmi nízká spotřeba paliva krbových kamen. Ta je způsobena zejména terciálním spalováním, které umožňuje využít co možná nejvíce energie vzniklé při spalování dřeva, dřevo vydrží hořet déle, a není proto třeba tak často přikládat dřevo nové.

Neváhejte a ušetřete i vy na topení, neplaťte drahý plyn ani elektrickou energii a zvolte raději úsporná a ekologická krbová kamna, navštivte Levne-krby.eu a vyberte si i vy.