Izolované nerezové komínové díly

Topení tuhými palivy se v současné době stává velmi oblíbeným, nikomu se dnes nechce platit zbytečně za vytápění plynem nebo elektřinou, lidé se proto vracejí k původnímu způsobu vytápění, totiž topení tuhými palivy. Jak se vyvíjí topné soustavy, je stále potřebnější, aby se spolu s nimi vyvíjely i systémy odvodu spalin, je totiž třeba, aby se charakteru odváděných spalin přizpůsobil také komín.

Protože spaliny ze dřeva jsou agresivnější než z plynu, přichází do módy odolné komíny, zejména pak nerezové komíny. Komíny z nerezu jsou velmi vhodné k odvodu spalin, ze kterých vznikají kyselé kondenzáty, ty mají na zděné komíny neblahý vliv. Zděné komíny se při působení agresivních spalin rychle rozpadají a často je třeba je vyzdít znovu nebo opatřit alespoň odolnou vložkou.

Nerezové komíny jsou oproti zděným ve výhodě, jsou totiž vyrobeny z nerezové oceli, která je vysoce odolná vůči působení chemických látek, extrémně vysokých teplot i vlhkosti. S odolností nerezového komínu souvisí také jeho dlouhá životnost. Nerezové komíny vděčí za své unikátní vlastnosti nerezové oceli, ze které jsou vyrobeny. Ta komínu propůjčuje také velmi nízkou hmotnost, která je neocenitelná hlavně při montáži komínu.

Navštívíte-li Kominy-nerez.cz, zjistíte, že nemusíte kupovat celý komín jako sadu, nerezové komíny zde naleznete také po jednotlivých dílech, můžete si tak v klidu rozmyslet, jak dlouhý a široký komín potřebujete, najít si díly o potřebném průměru a koupit je jednotlivě podle potřeby tak, aby výsledný nerezový komín přesně odpovídal vašim požadavkům.

Dejte si na komínu záležet, komín má totiž rozhodující vliv na správnou funkčnost topné soustavy. Je-li délka komínu špatně spočítána, bude mít komín špatný tah, což se odrazí na účinnosti topidla. Dopřejte si proto kvalitní nerezový komín i vy.