Alergici se už péřových lůžkovin obávat nemusejí

Péřové lůžkoviny byly dříve pro alergiky nebezpečnou hrozbou. V peřinách se mohl hromadit prach a roztoči, což pro alergiky není z hygienických důvodů přístupné. Mnozí z nich proto nejčastěji vybírali lůžkoviny mezi produkty z dutého vlákna.

I když se na trhu objevují různé druhy lůžkovin, pro většinu lidí jsou ty péřové stále číslo jedna. Pro naši populaci je peří materiálem nejvíce tradiční a mnozí na něj nedají dopustit.

S ohledem na alergiky je nutné říci, že péřové lůžkoviny dosahují dnes zcela jiné úrovně, než tomu bylo před lety. Moderní přikrývky se vyrábějí prošívané, aby se shluky peří nehromadily na jednom místě. Zásadní je také proměna jejich kvalitativní stránky.

K výrobě péřových lůžkovin se používá kvalitní prachu zbavené peří. To se naplňuje do sypku, vyrobeného z hustě tkané látky. Hustě tkaný sypek zabezpečí to, že se v peřině neuchovává prach a peří nemá šanci unikat.

Díky novým a moderním technologiím výrobců se alergici už nemusí obávat toho, že by si nemohli dovolit pořídit si péřové lůžkoviny.