Vsaďte na variabilní nerezové komíny

Jak už název článku napovídá, budeme se dnes zabývat komíny, typy komínů a jejich významem. Snad už od pravěku lidé ví, že pokud chtějí mít teplo, nejlepším způsobem, jak ho zajistit, je něco spálit. Palivo může být různé, ze všech však vznikají nežádoucí vedlejší produkty – spaliny, kterých je třeba se zbavit. Záleží potom na konkrétním způsobu vytápění, zda dáte přednost topení plynem, které je bez práce, nebo vsadíte na tuhá paliva, která vám dají víc zabrat, zato ale zase ušetříte.

Komín tedy potřebujete k tomu, abyste se zbavili nežádoucích spalin, otázka je, zda je každý komín vhodný pro odvod jakýchkoli spalin. Odpověď je jednoznačná – není. Každý komín rozhodně není stavěný na odvod libovolných produktů hoření. Spaliny z plynového topení nejsou zvlášť agresivní, proto pro jejich odvod vystačíte jen s běžným zděným komínem. Hořením tuhých paliv však vznikají kyselé kondenzáty, které silně leptají, použijete-li pro jejich odvod běžný zděný komín, dlouho nevydrží, je tedy potřeba najít komín z odolnějšího materiálu.

Nerezové komíny jsou odpovědí na hledání univerzálního komínu. Díky své odolnosti vůči extrémním teplotám, vlhkosti i působení chemických látek se hodí pro odvod jakýchkoli spalin. Životnost nerezového komínu je až několik desítek let, nerezový komín slouží spolehlivě, snadno se instaluje a neváží tunu. Velkou výhodou je, že nerezové komíny se skládají z jednotlivých dílů, to umožňuje mnohem jednodušší manipulaci a také samozřejmě propůjčuje nerezovému komínu mnohem větší variabilitu.

Z jednotlivých dílů si můžete složit nerezový komín podle vašich představ a také možností vašeho domu, zkrátka si můžete snadno sestavit komín na míru. Pomozte kvalitním komínem vaší topné soustavě dosáhnout vyšší účinnosti a výkonu, vybavte váš dům nerezovým komínem a užívejte si teplo domova.