Nechte si namontovat oblíbený komín z nerezu

Jako každý rok jsem na konci léta i letos podnikl výpravu nikoli za dobrodružstvím, ale na střechu obhlédnout stav střešní krytiny, rýn a také komínu. Bohužel jsem tentokrát nebyl příliš potěšen, neboť jsem zjistil, že náš komín bude potřeba opravit nebo možná dokonce kompletně znovu vyzdít. Dříve jsme k topení používali plyn a s komínem nebyl nejmenší problém, nedávno jsme ale přešli na tuhá paliva a zdá se, že náš zděný komín se se spalinami z tuhých paliv příliš nesnese. Jenže co teď? Nově vyzděný komín stejně dlouho nevydrží, potřeboval bych vymyslet nějaké trvalejší řešení.

Rozhodl jsem se poradit s internetem a našel jsem zajímavé řešení – nerezový komín. Zprvu jsem byl trochu skeptik vzhledem k tomu, jak mohutný je zděný komín a jak tenkou stěnu má oproti němu nerezový komín, nicméně na druhou stranu se s ním alespoň bude snadněji manipulovat. Čím víc jsem o nerezovém komínu zjišťoval informací, tím víc se mi líbil. Nerez je tenký a lehký, zároveň je žáruvzdorný a nebude korodovat, takže ideální kombinace. Zjistil jsem, že si dokonce můžu vybrat, zda si nechám namontovat celý nový nerezový komín či mi bude stačit do stávajícího komínu nová nerezová komínová vložka.

Vzhledem k tomu, že náš současný zděný komín není v havarijním stavu, rozhodl jsem se, že ho necháme tak, jak je a použijeme nerezovou komínovou vložku k jeho vyvložkování. Navíc si myslím, že nerezová vložka ve zděném komínu bude mít lepší vlastnosti než celý nerezový komín. S napojením na krbovou vložku nebyl vůbec žádný problém. Jak jsem doufal, vše proběhlo rychle a bez problémů. Nerezové komíny mají výhodu v tom, že mají skutečně dlouhou životnost, navíc jsou vhodné pro odvod spalin prakticky ze všech druhů vytápění. Potřebujete-li nový komín i vy, rozhodněte se určitě také pro nerezový komín od Komíny-nerez.cz, nebudete litovat.