Topte i vy stylovým krbem

Není krb jako krb, to je velmi důležité mít na paměti, až budete vybírat, jaký krb si pořídit k vám domů. Krby jsou v základu dvojího druhu, teplovzdušné krby vytápí horkým vzduchem, který se ohřívá v krbové vložce a je dále rozváděn speciálními horkovzdušnými rozvody do ostatních místností. Druhým typem jsou teplovodní krby, které vytápí pomocí horké vody. Tato voda je ohřívána ve vodním výměníku, který je umístěn nad krbovou vložkou, v níž probíhá spalování paliva. Horká voda je potom rozváděna do radiátorů jednotlivých místností, na tepelný výměník je možné napojit také bojler a ohřívat tak i vodu.

Krby přináší spoustu výhod, v první řadě je to levný provoz, je třeba si sice obstarat vlastní palivo, nicméně toto palivo vás vyjde mnohem levněji než spotřeba plynu nebo elektrické energie na vytopení celé domácnosti. Další výhodou je, že krby dokáží v interiéru vytvořit skvělou atmosféru. Když vstoupíte do místnosti, hned poznáte, zda je vytápěna tuhými palivy nebo jiným způsobem. Krby poskytují mnohem příjemnější teplo, navíc moderní krby jsou uzavřené, takže nečekejte žádný nepořádek ve vašem interiéru, veškerý prach, saze i kouř zůstanou v krbové vložce, odkud jsou odváděny rovnou do komínu.

Svou roli hraje krb i z hlediska estetického, krby tvoří v interiéru dominantní prvek, za což je odpovědná krbová obestavba. Krbové obestavy se dnes prodávají v nejrůznějších tvarech, velikostech, barevných i materiálových provedeních a také prostorovém uspořádání. Nemáte-li tolik místa, zvolte krbový portál, což je obestavba, která vytvoří kolem krbu dekorativní rámeček, ale nezasahuje do prostoru. Potrpíte-li si naopak na prostorové krby, prohlédněte si 3D krby, které jsou koncipovány jako prostorově náročné, složitější stavby. Neváhejte a pořiďte si i vy úsporné vytápění, spolehněte se na kvalitní krb od profesionálů.