Když šetřit, tak topením krbem

Již několik desítek let byl prosazován trend, že topení tuhými palivy není moderní, všichni si začali pořizovat plynové kotle a i malé obce byly postupně plynofikovány. Poslední dobou však tento trend slábne a začíná se ozývat hlas zdravého rozumu. Proč bychom za topení měli platit víc než musíme? To je přece nesmysl, proto se do módy začínají zase dostávat klasické krby. Krby jsou velice variabilní topidla, mohou mít různé rozměry, ty závisí především na krbové vložce.

Můžete vybírat krby výkonné, výkonnější nebo super výkonné. Můžete mít klasický otevřený krb nebo moderní s uzavřenou krbovou vložkou. Krbové vložky se už dnes používají prakticky výhradně, krby se totiž situují přímo do obytných prostor, kde není žádoucí, aby produkovaly kouř, saze nebo prach a distribuovaly je do celého interiéru. Naproti tomu uzavřené krbové vložky jsou praktické v tom, že v nich probíhá celý proces hoření a žádný nepořádek potom nemusíte uklízet.

Atmosféra, kterou krb díky otevřenému ohni v interiéru vytváří, však zůstane nedotčena. Krbové vložky jsou vybaveny prosklenými stěnami, skrz které se můžete nerušeně dívat do ohně a pozorovat plameny. Čím dál oblíbenější jsou krbové vložky s prosklenými alespoň dvěma stěnami, ty potom můžete umístit do rohové obestavby nebo prostorové 3D obestavby. Krbové obestavby se vyrábí v mnoha různých provedeních.

Vyberte si, zda chcete mít krb zazděný ve zdi, který vůbec nezasahuje do interiéru, ve zdi je pouze vidět prosklená stěna krbové vložky a kolem třeba ozdobný rámeček. Protipólem jsou 3D krby, prostorové stavby extravagantních tvarů, barev a provedení. Záleží tedy na každém, jaký krb se mu hodí do interiéru. Levné-krby.eu vám nabídnou praktické krby, okrasné krby a samozřejmě také praktické okrasné krby do každého interiéru. Pojďte s dobou i vy a ušetřete na nákladech za vytápění.