Jadran jako ráj českých turistů

Chorvatské pobřeží a jeho příbuzné ostrovy se stalo po právu jednou z nejoblíbenějších prázdninových destinací. Každý rok do Chorvatska míří několik set tisíců turistů z celého světa. A právě turistů z ČR je zde každým rokem opravdu mnoho. Co nás vlastně na Chorvatsku láká? Odpovědí je zajisté jeho ne příliš velká vzdálenost a vcelku snadná dopravní dostupnost, tyrkysové moře, panenská příroda a panoramata, cenově přijatelná dostupnost hotelů a dalších ubytovacích kapacit i otevřenost místních obyvatel. Jestliže se i vy chystáte letos do Chorvatska doufáme, že budete stejně jako ostatní turisté, nadmíru spokojeni.

Stále častěji se objevují otázky maminek, zda a odkdy je vhodná dovolená u moře s dítětem. Univerzální hranice, která by stanovila, kdy je vhodné brát své dítko na dovolenou do zahraničí, s největší pravděpodobností neexistuje. Vždy záleží na schopnosti přizpůsobit se potřebám dítěte i dovednostech děťátka. Pediatři však nedoporučují jezdit na dovolené do zahraničí s dětmi do jednoho roku. Nejenom, že hrozí riziko přehřátí a následné dehydratace, také citlivý dětský organismus může na změnu okolních podmínek a klimatu reagovat infekcí, která může vést k mnohonásobně závažnějším problémům.

Jestliže zvažujete, kterou chorvatskou destinaci letos prozkoumáte, nechte se inspirovat našimi tipy. V případě, že dáváte přednost dynamičtějším lokalitám, ve kterých naleznete dostatek tradičních chorvatských taveren, ale také plážových barů a diskoték, vsaďte na klasiku – Makarskou, Bašku Vodu nebo Podgoru. Pokud jedete do Chorvatska s menšími dětmi, stoprocentně budete hledat nějakou klidnější lokalitu, kterou je například okouzlující Primošten. Letní dovolená v Primoštenu bude stoprocentně úžasným zážitkem, který ještě podpoří nádherné přírodní scenerie, téměř nedotknutá příroda a běloskvoucí pláže. Místo se kromě toho může pochlubit jedním z nejkrásnějších západů sluníčka v Chorvatsku.