Zakládání firem v Polsku a vedení účetnictví

Chcete-li podnikat, potřebujete živnostenský list, tak to platí nejen v České republice, ale také v zahraničí. Chcete-li obchodovat i za hranicemi naší země, je třeba zjistit příslušné možnosti. Pokud chcete začít podnikat v Polsku, můžete tak učinit pod záštitou vaší stávající firmy s tím, že musíte vést polské účetnictví, případně se registrovat jako plátce DPH také v Polsku, nebo si založte firmu v Polsku. Plánujete-li vstoupit na polský trh nejprve jako živnostník, čeká vás nejprve založení firmy v Polsku. To samozřejmě obnáší jisté zákonitosti a pravidla. Nemáte-li čas tato pravidla zjišťovat a chcete-li se raději věnovat samotnému podnikání, přenechte založení firmy v Polsku na profesionálech.

V Polsku existují firmy, které se starají o založení a finanční chod ostatních firem. Pokud se nevyznáte v Polských zákonech a polsky ani neumíte, pravděpodobně by založení firmy v Polsku pro vás bylo nadlidským úkolem. Přenechte jej proto raději těm, kteří se v tomto oboru vyznají. Polpartner je firma, která vám vyřídí kompletní založení společnosti v Polsku, dále se postará o vaše účetnictví, vedení daňové evidence i přihlášení k DPH.

Chcete-li rovnou začít ve velkém a nechcete-li se zdržovat, je vhodné založit rovnou společnost s r.o. Takové založení společnosti v Polsku také vyžaduje určité náležitosti. Vyřídit vám ho může opět Polpartner, který disponuje dvojjazyčnými odborníky. Ti vše vyřídí na polských úřadech polsky a podle polských zákonů a s vámi potom komunikují v češtině, vedou i účetnictví v češtině a o všechno se postarají. Provedou potřebné registrace na polských úřadech, vyřídí veškerá nezbytná povolení, pojištění i administrativní poplatky, vy se tak nebudete muset vůbec o nic starat a budete moci věnovat čas vašemu podnikatelskému záměru. Obraťte se na spolehlivého partnera a nechte si pomoci.