Krby – úsporné vytápění

Zima nás už sice opustila, a tak není důvod právě nyní řešit vytápění, nicméně ačkoli byla letošní zima hodně mírná, nikde nestojí psáno, že příští zima nebude hrozit krutými mrazy. Proto je třeba se připravit. Zejména ti, kteří se chystají stavět dům nebo jej rekonstruovat, by měli přemýšlet zejména nad způsobem vytápění. Existuje v dnešní době již celá řada způsobů, jak vyplnit vaši domácnost příjemným teplem. Některé jsou poměrně drahé, jako třeba vytápění plynem, jiné jsou mnohem levnější, i když jejich obsluha vám zabere trochu času. Správně, jedná se o krby.

S krbem budete naprosto nezávislí na okolním prostředí, bude záležet pouze na tom, zda jste na zimu nachystali dostatek kvalitního a vysušeného dřeva. Moderní krby jsou maximálně praktické, jsou vybaveny krbovou vložkou, která je uzavřená. Probíhá zde celý proces hoření, takže ven neuniká žádný kouř, saze ani prach či zápach. Topení tuhými palivy je zároveň také mnohem levnější a zcela ekologické. Krby jsou technologicky vyspělé spotřebiče, které jsou konstruovány tak, aby dosahovaly maximálního výkonu, výhřevnosti a účinnosti a zároveň měly nízkou spotřebu energie.

Krby jsou tolik oblíbené především pro schopnost vytvořit díky „otevřenému“ ohni skvělou harmonickou a romantickou atmosféru. O tu rozhodně ochuzeni nebudete, protože moderní krby jsou konstruovány tak, aby alespoň přední dvířka do krbu byla prosklená, často bývají prosklené také boční stěny, aby byl pohled do ohně co nejpanoramatičtější. Kolem krbové vložky si potom můžete nechat postavit krbovou obestavbu v libovolném stylu. Obestavby akumulují a postupně uvolňují teplo vznikající v krbové vložce, takže hřejí ještě dlouho potom, co oheň už nehoří. Navštivte i vy Levné-krby.eu a vyberte si stylový krb pro váš domov.