Žehlička na vlasy a její správné použití

Žehlení je poměrně jednoduchý způsob jak získat elegantní účes a jak formovat vlasy do stylu, který požadujete. Zatímco lidem s vlnitými vlasy pomáhá žehlička na vlasy dosáhnout rovného účesu, lidem s rovnými vlasy pomáhá zas ke snížení krepatění. Žehlete vlasy pomocí těchto tipů co nejúčinněji.

Používejte správný šampon a kondicionér

Mnoho druhů šamponů a kondicionérů jsou vyrobeny speciálně pro lidi, kteří si rovnají vlasy pomocí žehličky na vlasy. Tyto produkty pomáhají udržet vlasy lesklé a bez krepatění. Některé z nich chrání i před teplem žehličky, ale to je třeba si ohlídat, protože chránit vlasy před tepelným stylingem je nutnost. Pokud se vaše vlasy snadno mastí, používejte kondicionér jen na konečky vlasů.

Používejte kvalitní stylingové produkty

Tepelný styling může časem vlasy poškodit, zvláště pokud žehličku nebo fén používáte denně. Proto vždy používejte ochranné prostředky proti teplu a to i tehdy, když si vlasy jen fénujete. Minimalizujete tak riziko spojené s tepelnou úpravou. Zpravidla jsou tyto přípravky ve formě spreje, který se nastříká na vlasy před samotným stylingem.

Žehlete jen suché vlasy

Tento tip je důležitý pro zdraví vašich vlasů. Nikdy nežehlete ještě mokré vlasy. Pokud spěcháte a nemůžete vlasy nechat volně uschnout, vysušte nejprve vlasy fénem. Během vysoušení pomocí fénu můžete použít kulatý kartáč s větším průměrem a začít vlasy rovnat pomocí něho. Ušetříte si tak práci při následném žehlení.

Žehlení vlasů

Jakmile máte vlasy suché, můžete začít nahřívat žehličku. Žehlička na vlasy by neměla být věc, na které budete šetřit. Zvláště pokud si žehlíte vlasy často. Profesionální žehličky na vlasy disponují nastavitelnou teplotou a dalšími funkcemi, které využijete při každém použití. Pokud máte jemné vlasy, nastavte nižší teplotu. Pokud máte silné vlasy, nemusíte se bát nastavit i vyšší teplotu. Rozdělte vlasy do sekcí a začněte rovnat vlasy odzdola. Vlasy rovnejte jedním plynulým pohybem. Toto je důležité, abyste vlasy zbytečně tepelně nezatěžovali. Naberte si vždy jen malý pramínek, který žehlička na vlasy dokáže na jeden tah narovnat. Takto pokračujte i se zbylými vlasy a postupně uvolňujte i další části vlasů.

Žehlička na vlasy pro různé styly

Žehlička na vlasy dokáže vytvořit více než jen rovné vlasy. Je také vhodná na vytváření vln. Vlnky vytvoříte tak, že žehličku pomalu otočíte směrem dolů. Vlasy se kolem žehličky na vlasy jakoby omotají. Buďte kreativní a vytvořte si svůj vlastní osobitý styl.