Komíny z nerezu – univerzální systém odvodu spalin

Snad každý dům potřebuje komín, pokud máte vytápění založeno na spalování nějakého druhu paliva, tím spíš potřebujete komín. Pokud máte topení elektrické nebo realizované tepelným čerpadlem, potom vám stačí komín určený pouze pro ventilační účely. Komín pro odvod spalin je mnohem víc zatěžován, odvádí se jím poměrně agresivní spaliny, které mají vysoké teploty. Ty často v komínovém potrubí také zkondenzují. Je tedy třeba, aby komín odolával extrémním teplotám, vlhkosti a také chemickému působení. Proto se často v dnešní době využívají nerezové komíny, které jsou velmi odolné vůči všem negativním vlivům.

Je na vás, jaký komín si zvolíte, pokud vás však nebaví starat se o rozpadlý komín vinou agresivních spalin, zvolte si odolnější komín, ideální volbou zejména pro odvod spalin z tuhých paliv je nerezový komín. Navštivte specializovaný internetový obchod Komíny-nerez.cz, které vám nabídnou široký sortiment zahrnující nerezové komíny a také veškeré příslušenství s komíny související. Komíny nerez se vyrábí v nejrůznějších rozměrech, průměrech a provedeních, můžete vybírat celé sety nerezových komínů nebo pokud potřebujete řešit specifický tvar komínu, vyhnout se třeba nějaké překážce, máte možnost koupit si nerezový komín po jednotlivých dílech, takže si sestavíte nerezový komín na míru podle vašich potřeb a možností.

Nerezové komíny jsou vyrobeny ze speciální teplotně odolné nerezové oceli. Nerezové komíny se vyrábí v jednoplášťovém provedení, ty jsou vhodné pro použití jako samostatné komíny nebo také jako komínové vložky. Dále se vyrábí izolované nerezové komíny, které jsou dvouplášťové doplněné vrstvou tepelně izolačního materiálu. Pro použití k odvodu spalin vzniklých spalováním tuhých paliv je určen zvláštní typ nerezového komínu – hybridní komín, který je vybaven keramickou vložkou.