Komíny z nerezu – způsob odvodu spalin

Topná soustava, kde dochází ke spalování paliva, produkuje jako vedlejší produkty nežádoucí spaliny, kterých je třeba se zbavit. K tomu slouží komín, na charakteru spalin potom závisí, jaký komín potřebujete. Univerzálním komínem využitelným pro všechny druhy vytápění je nerezový komín. Nerezové komíny jsou na Komíny-nerez.cz k dostání po jednotlivých dílech. To je velká výhoda pro každého, kdo potřebuje komín na míru. Díky nízké hmotnosti nerezových komínových dílů lze nerezové komín velmi snadno smontovat a instalovat na místo.

Nerezová ocel má celou řadu výhod, mezi které patří odolnost vůči extrémním teplotám, vlhkosti a také působení chemických látek. Proto mají také komíny nerez velmi dlouhou životnost. Díky svým praktickým vlastnostem mohou nerezové komíny sloužit k odvodu spalin samostatně nebo také jako vložky do komínů stávajících. Pokud je ještě váš komín v použitelném stavu, nemusíte jej bourat, stačí ho vyvložkovat pomocí jednoplášťového nerezového komínu.

Pro samostatné použití se mnohem lépe hodí izolovaný dvouplášťový komín, který je konstruován ze dvou plášťů nerezové oceli, mezi které je vložena vrstva tepelné izolace, ta zde slouží k tomu, abyste se při styku s povrchem komínu nespálili. Internetový obchod Komíny-nerez.cz vám nabídne nejrůznější druhy, provedení i průměry nerezových komínů, komínových vložek z nerezové oceli, izolovaných nerezových komínů i speciálních hybridních komínů s nerezovým pláštěm a keramickou vložkou.

Neváhejte a vyberte si i vy ten nejvhodnější nerezový komín pro odvod spalin z vašeho topného systému. Navštivte ověřeného prodejce nerezových komínů a příslušenství Komíny-nerez,cz, vyberte si celý komplet komínu nebo si jej poskládejte z jednotlivých dílů a dopřejte si kvalitní komín podle vašich představ.