Krby či kamna – efektivní vytápění

Správné topidlo je dost nejasný pojem a zřejmě nikdy nepůjde zcela objasnit. Každému totiž vyhovuje něco zcela jiného. Obecně však lze říci, že záleží především na několika základních aspektech. Záleží na velikosti prostoru, který potřebujete vytopit. Podle toho je třeba sledovat, jaký výkon poskytují konkrétní krbová kamna nebo krby a vybírat podle toho. Další velmi důležitá vlastnost je velikost topidla. Máte-li k dispozici jen menší prostor, budou pro váš interiér vhodnější určitě krbová kamna. Naopak ve velkých prostorách se vyjímají lépe krby.

Speciálním případem jsou prostorové 3D krby, které jsou určeny do větších interiérů, kde vytváří zcela originální atmosféru. Naopak pokud nemáte možnost zřídit v interiéru odvod spalin a přesto chcete využít možnosti vytápění skutečným ohněm, který se stará o zcela nenapodobitelnou atmosféru, potom využijte biokrby. Toužíte-li i vy posadit se večer ke hřejícímu krbu, zatímco budete sledovat, jak v něm hoří a praská oheň, neváhejte a pořiďte si i vy stylový a praktický krb či krbová kamna.

Dalším aspektem ke zvážení je způsob rozvodu tepla v rámci domácnosti. Krby-stavba.cz vám nabídnou krbové vložky a také krbová kamna ve dvou základních provedeních – teplovzdušná a teplovodní. Základní rozdíl spočívá v teplonosném médiu. Teplovzdušné krbové vložky jsou určeny pro vytápění domácností pomocí teplého vzduchu a zároveň plní funkci estetického prvku ve vašem interiéru. Pomocí teplovzdušné krbové vložky vytopíte celou domácnost bez problémů a rychle.

Druhým typem krbových vložek jsou teplovodní krbové vložky. Teplovodní krbové vložky se pochlubí nespornou výhodou, kterou je velice důmyslný systém napojení na ústřední topení a akumulační nádrž, díky kterým lze bez obav teplovodní krbová kamna či krbové vložky používat jako hlavní zdroj tepla. Pořiďte si i vy vlastní krb s kvalitní krbovou vložkou nebo krbová kamna na Krby-stavba.cz.