Top 5 vlastností, které by měla mít vaše kulma na vlasy

Kulma na vlasy je ideální pro vytváření přirozených vlnitých účesů. Díky mnoha variantám a velikostem umožňuje tvarovat různě velké vlny, od malých prstýnků po pravidelné vlnky. Kvalitní kulma na vlasy s profesionálními vlastnostmi vám pomůže vytvořit účes podle vašich představ.

Rychlost ohřevu kulmy

Rychlý ohřev kulmy oceníte za každé situace. Zejména ráno se rychlý ohřev stane velmi žádanou funkcí. Některé materiály, ze kterých může být kulma na vlasy vytvořena, se rozehřívají lépe než jiné. Kromě rychlosti, je důležitá také rovnoměrnost zahřátí. Pro dokonalé vlny je nutné, aby teplo bylo rovnoměrně rozloženo po celém nástavci kulmy.

Variabilní nastavení teploty

Mnoho kulm na vlasy mívá bohužel jen dvojí nastavení teploty a to: on a off. I když se to nemusí zdát jako velký problém, tak vaše vlasy by mohly nesouhlasit. Záleží na jejich typu. Jemnější vlasy se mají ideálně kulmovat při nižších teplotách než vlasy silné. Každá profesionální kulma na vlasy by měla disponovat nastavitelnou teplotou. Ať už máte nastavenou jakoukoli teplotu, nikdy nezapomínejte použít ochranný přípravek pro tepelně upravované vlasy. Zpravidla takový přípravek najdete ve formě spreje.

Velikost kulmovací hlavně

Udává jaký typ vln popřípadě kudrn se vytvoří. Pokud ještě kulma na vlasy není součástí vaší kadeřnické výbavy, možná byste se měli zamyslet nad tím jak velké vlny budete chtít pomocí kulmy vytvořit. Chcete-li velmi pevné kadeře až prstýnky zvolte kulmu s co nejmenším průměrem kulmovací hlavně. Jednoduché pravidlo, že čím větší hlaveň, tím menší vlny je jednoduchým návodem.

Materiál kulmy

Většina profesionálních kulem na vlasy má topnou desku vyrobenou z keramiky nebo turmalínu. To jsou dva ideální materiály, ale zpravidla jsou také dražší. Kulmy s kovovou deskou příliš doporučované nejsou, i když se mohou zdát jako levnější varianta. Keramika a turmalín minimalizují poškození vlasů.

Výměnné hlavně

V případě, že si nemůžete vybrat nebo se vám líbí vypadat každý den jinak, originálně, rozhodně neváhejte a sáhněte po variantě, která nabízí výměnné hlavně. Řada z profesionálních kulem na vlasy nabízí výměnné hlavně. Podle aktuální nálady nebo příležitosti si můžete vytvořit účes přesně podle vašich představ.