Luxusní tapety – zdobíme interiér

Bílé stěny, sem tam nějaký obrázek, takto často vypadají naše domácnosti. Připadají vám vaše pokoje nudné a obyčejné? Přemýšlíte, co by je oživilo? Odpověď je zcela jednoduchá, stačí použít správné dekorace. Nemyslíme teď pouze vymalovat stěny třeba nějakou barvou, to může naopak interiér ještě víc znehodnotit. V poslední době jsou moderní nenásilné tapety nebo samolepící dekorace na zeď, které jsou velmi variabilní a vytváří v interiéru neobvyklou atmosféru a zcela nový design.

Tapety můžete použít na celé stěny, není to však zdaleka pravidlem, jako tomu bylo dříve. Moderní tapety se mohou skládat pouze z několika málo částí, které dohromady dávají zajímavý obraz vaší oblíbené krajiny, památky, automobilu nebo čehokoli jiného. Tapety mohou být klasické papírové nebo odolnější vinylové. Často se používají fototapety, které jsou opatřeny zajímavým motivem. Fototapety jsou skvělou volbou do obývacího pokoje, jídelny i dětského pokoje, kde mohou nést motivy kreslených hrdinů z pohádek. Nezřídka se setkáte také s tapetami, jejichž motiv vyvolává trojrozměrný dojem, jde o 3D tapety. Také ty se často objevují na stěnách obývacích pokojů, kde nahrazují běžné umělecké obrazy.

Pro doladění atmosféry však nemusíte používat pouze tapety, je vhodné je kombinovat třeba s jemnou malbou, vkusnou bordurou nebo samolepkami, které poskytnou interiéru skutečně neobvyklý ráz. Dekorační samolepky na zeď jsou žhavou novinkou, na trhu se vyskytují v nepřeberném množství motivů, provedení a barevných kombinací. Stačí si vybrat takové, které se hodí k vám do interiéru a máte vyhráno. Samolepící dekorace na zeď často slouží k oživení zdi za pohovkou v obývacím pokoji, můžete je použít v koupelně nebo v dětském pokoji. Záleží pouze na vás, jak si představujete váš interiér, tapety a dekorace na zeď vám pomohou vašich představ rychle a jednoduše dosáhnout.