Účinné krby a komíny – soustava pro vytápění

Chcete-li vytápět efektivně a levně, jsou pro vás krby či krbová kamna jako stvořená. Mnozí totiž dnes hledají alternativní zdroj tepla místo plynového či elektrického kotle, jejichž provoz je poměrně nákladný. Krby a krbová kamna jsou sestrojena tak, aby vyžadovala minimální spotřebu paliva a poskytovala co nejvyšší výkon a dostatečnou výhřevnost. Moderní krby navíc nabízejí uzavřenou krbovou vložku, která do místnosti nevpustí žádný zápach, prach ani saze. Nemusíte se tedy obávat neustále zaprášeného nábytku či zápachu šířícího se z krbu po místnosti.

Oheň je pěkně uzavřen za skleněnými dvířky, skrz která můžete pozorovat plameny, díky tomu krby i dnes přináší do interiéru romantickou atmosféru. Potřebujete vytápět celou domácnost, byt či dům? Žádný problém, krbovou vložku lze totiž velmi jednoduše napojit na rozvody teplého vzduchu. Jakmile zatopíte, rozvádí se ze sopouchu teplý vzduch pomocí speciálních potrubí do celého domu. Teplovzdušná krbová vložka však není jediným způsobem vytápění tuhými palivy, existují ještě teplovodní krbové vložky, které lze jednoduše napojit do stávajících radiátorů a vytápět takto. Funguje to tak, že jakmile začnete topit, ohřeje se ve výměníku krbové vložky voda, která se potom rozvádí do vašich stávajících radiátorů a opět vytápíte celý váš dům pomocí krbu. Navíc oproti plynovému kotli mají krby ještě další plus. V interiéru totiž vypadají reprezentativně.

Abyste dosáhli skutečně maximální účinnosti vytápění, pořiďte si také kvalitní nerezový komín optimální velikosti, který odvede spolehlivě všechny spaliny vzniklé spalováním tuhých paliv v krbu nebo krbových kamnech. Navštivte internetový obchod specializovaný na prodej krbů, kamen a komínů Krby-stavba.cz a nakupte zde pohromadě vše, co budete potřebovat pro vybudování kompletního systému vytápění od krbu až po komín.