Dekorace interiéru aneb Ozvláštněte si interiér

Zdá se vám vaše domácnost už poněkud fádní a rádi byste ji trochu ozvláštnili? Jednoduché hladké bílé stěny působí monotónním dojmem a chtělo by to trochu oživit? Máte spoustu možností, jak toho docílit, můžete použít barvy na stěny, pozvat si uměleckého malíře nebo vsadit vše na jednu kartu – tapety. Tapety byly dřív velmi populární, potom však přišly do módy jednoduché bílé stěny a tapety ustoupily do pozadí. V současné době se však vrací do módy a hlásí se o slovo velmi hlasitě.

Můžete využít nepřeberných možností, které vám tapety poskytují a vykouzlit si v pokoji jakoukoli atmosféru. V ložnici je dobré se před spaním trochu zklidnit, vybírejte sem proto neagresivní pastelové barvy, které vás uklidní, mohou to být odstíny modré, fialové či zelené. Velmi dobře vypadají tapety s plastickým dekorem, které se k vám do interiéru budou jistě hodit. Obývací pokoj by měl být naopak plný života, vybírejte proto barevné živé vzory nebo použijte fototapety s vaším oblíbeným vzorem. Fototapety často zdobí stěny obývacích pokojů, znázorňují často zvířata, krajiny, oblíbené automobily či jiné motivy, které vás inspirují nebo se vám zkrátka líbí. Do jídelny a kuchyně jsou vhodné barvy agresivnější, teplé a povzbuzující, jako je červená, oranžová a odstíny žluté.

Samozřejmě tapety, fototapety a ozdobné bordury nejsou jediným způsobem, jak snadno a rychle zútulnit váš byt či dům. Tapeta-dekorace.cz, internetový obchod s tapetami a nástěnnými dekoracemi nabízí taktéž dekorativní samolepky na zeď. Samolepící dekorace na zeď se aplikují velmi snadno, jsou variabilní, můžete si z jednotlivých nalepovacích částí sestavit libovolný obrazec. Fantazii se v tomto případě meze nekladou. Stačí si jednoduše vybrat tapety nebo dekorace na zeď a aplikovat je, uvidíte, jak se vám bude hned veseleji bydlet.