Komíny z nerezu – jak trvale odstranit spaliny

Pořídili jste si nový krb, aby vaše topení bylo ještě úspornější? Nedovedete si vysvětlit, proč nemá takovou výhřevnost, jakou má napsanou ve své specifikaci? Je to jednoduché, zřejmě nemáte správně dimenzovaný komín. Pokud je komín optimálních rozměrů, pomáhá topidlu dosáhnout maximálního výkonu a výhřevnosti. Odvádí totiž nežádoucí spaliny vzniklé při spalování tuhých paliv pryč a umožňuje tak vzduchu dostat se k ještě neshořelému palivu. Ten podporuje hoření a krb má maximální možnou účinnost. Je-li komín však poddimenzovaný nebo naopak naddimenzovaný, krb je dusí nebo má naopak k dispozici příliš mnoho vzduchu, což urychluje hoření až příliš. Je tedy třeba najít kompromis a dosáhnout tak optimálních podmínek.

K tomu slouží komín, ne však každý komín zvládne odvádět spaliny z tuhých paliv, které jsou značně kyselé a tím poměrně hodně agresivní. Ideální volbou je nerezový komín. Pokud se i vy chystáte změnit váš způsob vytápění z plynu na tuhá paliva, měli byste si ověřit, zda je váš komín připraven na odvádění spalin z tuhých paliv. Právě produkty hoření tuhých paliv jsou výjimečně agresivní k povrchu komínu, zděné komíny mohou být brzy poškozeny, proto se vyplatí zainvestovat do kvalitního komínu.

Komíny nerez se prodávají také na internetu, renomovaným prodejcem je obchod Komíny-nerez.cz, kde se prodává široký sortiment zahrnující nerezové komíny a také veškeré příslušenství s komíny související. Můžete vybírat z různých průměrů celé sety nerezových komínů nebo pokud potřebujete řešit specifický tvar komínu, máte možnost koupit si nerezový komín po jednotlivých dílech, takže si sestavíte nerezový komín na míru podle vašich potřeb a možností. Nerezový komín vás jistě potěší nejen svou odolností a dlouhou životností, ale také se velmi jednoduše instaluje, neváhejte proto a rozhodněte se pro něj i vy.