Plovoucí podlahy – vybírejte přírodní vzhled

V moderních interiérech se moc často nesetkáte s tím, že by byla podlaha pokryta celá kobercem. V obývacích pokojích nebo jídelnách se používají často pouze menší dekorativní koberce, zbytek podlahy je však tvořen jinou podlahovou krytinou. Nejčastěji se v domácnostech setkáte s plovoucími podlahami. Plovoucí podlahy jsou praktické, dobře se udržují a jsou estetické. Skládají se z jednotlivých parket se speciálními zámky, které do sebe zapadají, díky tomu je pokládka plovoucí podlahy poměrně rychlá.

Nesmíte však zapomínat na to, že udělat rovnou podlahu, to není jen tak, proto si na položení nové podlahy raději přizvěte zkušené odborníky. PodlahyKasal.eu je internetový obchod, kde si můžete nakoupit podlahové krytiny podle vašeho vkusu, zároveň si zde můžete domluvit i konzultaci, odbornou pokládku podlahy nebo se zajít podívat do vzorkové prodejny. Naleznete zde široký sortiment plovoucích podlah všech typů, provedení a dekorů. Plovoucí podlahy můžete mít dřevěné, laminátové nebo vinylové, každý z těchto materiálů má své přednosti i nevýhody, je tedy čistě na vás, abyste zvážili, která podlaha bude pro vás ta nejlepší.

Dřevěné podlahy jsou bezesporu ty nejluxusnější, propůjčují interiéru příjemnou harmonickou atmosféru a pomáhají udržet v místnosti optimální vlhkost. Přírodní dřevo je však poměrně citlivé na vlhkost a je poměrně měkké, takže časem je třeba dřevěné podlahy přebrousit a nalakovat. Oproti tomu laminátové podlahy jsou mnohem odolnější vůči poškrábání, napodobují dřevěný dekor, takže na první pohled rozdíl ani nepoznáte. Ovšem nejodolnější a v současné době nejpoužívanější jsou vinylové podlahy, které mají příjemnou plastickou strukturu, jsou teplé na dotyk a vysoce odolné vůči poškození. Neváhejte a vyberte si i vy z široké nabídky podlah na PodlahyKasal.eu a nechte si doma položit nové stylové podlahy.