Stavba komfortního otopného systému

Lidé stále častěji řeší, jakou alternativu k vytápění plynem nebo elektrickou energií použít, aby ušetřili nějakou tu korunku. Většina z nich přijde na to, že neúspornějším řešením je použití tuhých paliv. Způsob vytápění spalováním dřeva nebo dřevěných briket v kamnech a krbech přináší do vašeho interiéru velmi příjemnou domácí atmosféru, romantiku a zvláštní harmonii, kterou žádný jiný zdroj tepla nevykouzlí. Co je však podstatnější, topením tuhými palivy ušetříte značné částky za vytápění.

Krby i krbová kamna se těší zaslouženému zájmu především proto, že jsou schopna vytopit celý dům, byt či chatu. Prohlédněte si i vy, jak by mohl vypadat i váš interiér s ekonomickým a ekologickým zdrojem tepla, navštivte Krby-stavba.cz a podívejte se na širokou nabídku krbových kamen litinových i kachlových v různých designech a ještě větší sortiment krbových vložek a obestaveb, ze kterých se skládá každý moderní krb. Pokud nechcete pouze atraktivní doplněk obývacího pokoje nebo haly, zvolte topidlo v provedení s výměníkem.

Tento typ krbu a kamen je určen k napojení do teplovodního systému, takže bude topidlo sloužit k centrálnímu vytápění celého objektu. Krbová kamna a krby s výměníkem lze jednoduše připojit na stávající radiátory či bojler. Jaký je tedy rozdíl mezi krbem a krbovými kamny? Krbová kamna jsou menších rozměrů, zpravidla se pro ně tedy rozhodnou zejména ti, jimž se krb do interiéru prostě nevejde. Rozdíly jsou také ve výkonu a samozřejmě ve vzhledu.

Krbová kamna se vyrábí z litiny nebo oceli, působí tedy často dost rustikálním dojmem. Někteří výrobci se však specializují na produkci zcela moderních krbových kamen, která se hodí do každého interiéru. Krbová kamna jsou zdrojem přirozeného tepla s nízkými emisními hodnotami a díky stále dokonalejším systémům spalování jsou i šetrná k životnímu prostředí. Navštivte tedy Krby-stavba.cz a vyberte si topidlo na tuhá paliva i vy.