Tapety aneb Zútulněte váš interiér

Moderního vzhledu interiéru dosáhnete snadno a rychle. Nevíte si rady? Nechte si poradit od odborníků. Bytoví designeři jsou lidé, kteří se starají o nové trendy v oblasti zařízení interiérů. Chcete, aby váš pokoj byl zařízen moderně, pohodlně a zároveň účelně? Pohodlí závisí především na tom, abyste se v místnosti cítili dobře. K tomu přispívá celkový vzhled pokoje, podlaha a nábytek nejsou všechno, velmi důležité jsou také stěny. Vždyť čist bílá je tak chladná, nic neříkající a neosobní. Dokonce i v nemocnicích mají stěny barevné, aby nepůsobily tak depresivně.

Od bílých zdí se proto v poslední době upouští, čím je ale nahradit? Řešením jsou tapety. Pomocí tapet dodáte vašemu interiéru zcela nový vzhled, získá vlastní osobnost a bude ve vás vyvolávat různé pocity a emoce. Tapety dnes frčí, jsou úžasně barevné, snadno se s nimi manipuluje a představují ideální řešení do každého pokoje. Nemusíte mít otapetovaný celý pokoj, moderní jsou tapety, které se skládají pouze z několika málo částí, které dohromady tvoří originální obraz.

Motiv na tapetě je čistě otázkou vkusu, tapety se v dnešní době vyrábí s libovolnými náměty, často zobrazují fotografované zátiší, krajinu, zvířata, automobily apod. Vzory mohou být skutečně jakékoli, výjimkou nejsou ani abstraktní motivy. Velmi oblíbené jsou také 3D tapety, které vytváří v interiéru iluzi trojrozměrného obrazu. Toho často využívají dětské tapety s motivy oblíbených pohádkových postav a hrdinů.

V kombinaci s tapetami vypadají skvěle také samolepící dekorace na zeď. Jedná se o jednobarevné nebo i vícebarevné samolepky rozmanitých tvarů a velikostí, ze kterých si můžete libovolně sestavit váš vlastní motiv, který potom velmi jednoduše nalepíte na zeď, kde bude zútulňovat váš interiér. Fantazii se meze nekladou, použijte vaši kreativitu a vytvořte si na zdi vaše vlastní umělecké dílo.