Vinylová podlaha – vybíráme kvalitu

Podlaha je velmi důležitou částí interiéru, pokládá se jako první, teprve na hotovou podlahu je potom skládáno veškeré další vybavení interiéru. Jak však vybrat tu nejlepší podlahu? Podlahových krytin existuje velké množství, můžete tedy vesele vybírat vhodný typ, materiál a design. Velmi oblíbené jsou zejména plovoucí podlahy, ty se totiž vyznačují rychlou pokládkou, značnou odolností vůči poškrábání i vlhkosti a změnám teplot.

Plovoucí podlahy však existují v mnoha různých provedeních, nejčastěji se lidé rozhodují mezi plovoucími podlahami z laminátu a vinylu. Pro laminátové podlahy rozhodně mluví cena, ve srovnání s vinylem jsou tvrdší, nedosahují tak dobrého pohlcování hluku a především nejsou tak odolné. Laminátové podlahy se časem mohou trochu odřít, ty méně kvalitní se ve vlhkém prostředí zvlní, proto se doporučuje pokládat laminátové plovoucí podlahy do suchých místností s pokud možno stálou teplotou. Nejvhodnější jsou obývací pokoje.

Do obývacích pokojů se obvykle používají také koberce, v moderních interiérech už však nenaleznete celoplošný koberec, ale většinou pouze kusový umístěný před pohovkou, zbytek podlahy většinou tvoří plovoucí podlaha. Nejpoužívanějším typem plovoucí podlahy je vinyl. Tento materiál je kombinací laminátové podlahy a PVC. Vyznačuje se výjimečnou pevností a odolností vůči odření a škrábancům. Na dotyk je vinylová podlaha velmi příjemná, nestudí a díky několika vrstvám ve struktuře perfektně tlumí veškerý hluk. Díky své povrchové úpravě vypadá na první pohled jako dřevo. Můžete vybírat z mnoha dostupných atraktivních designů, které imitují dřevěné podlahy všech odstínů. Vinylové plovoucí podlahy se hodí nejen do obývacích pokojů, ale zvládnou vám dlouho a spolehlivě sloužit také v chodbě nebo kuchyni, které jsou velmi často používány.