Oživte váš interiér estetickými tapetami

Chcete zcela změnit vzhled vašeho interiéru bez větších zásahů? Rádi byste oživili už trochu omšelou místnost a dodali jí šmrnc? Skvělým a poměrně levným řešením jsou tapety na zeď. Tapety jsou výrazným dekorativním prvkem moderních interiérů soukromých, komerčních i veřejných. Samotná tapeta se skládá z nosného materiálu, základního reliéfu a barevného dekoru, snadno se s ní manipuluje, stačí mít vhodné lepidlo, abyste ji nalepili na jakýkoli rovný podklad. Proto se tapety používají nejčastěji na zeď, můžete však otapetovat také dveře nebo nábytek.

Nejčastěji vyráběné tapety jsou tapety vliesové, ale setkáte se i s dalšími druhy, které se liší především použitým materiálem. Tapety tedy mohou být také papírové, vinylové nebo i textilní. Podle materiálu mohou mít tapety zvláštní využití, určuje totiž jejich kvalitu a životnost. Vliesové tapety patří dnes k nejprodávanějším, tento typ tapety se skládá z buničiny a textilních vláken spojených pojivem. Vliesové tapety jsou typické vysokou propustností vzduchu a vodních par a zároveň jsou výbornými tepelnými i zvukovými izolanty.

Důvodem, proč tolik lidí používá vliesové tapety, je výjimečně snadné lepení. Lepidlo se nenanáší na tapetu samotnou, ale přímo na stěnu. Stejně dobře jako lepení jde také její odstraňování ze zdi. Pomalu se sloupává bez nutnosti vlhčení nebo škrabání a na stěně nezůstávají po tapetě žádné stopy. Bojíte se, že tak kvalitní a praktická tapeta musí nutně být drahá? Opak je pravdou, když porovnáte ceny s dalšími způsoby oživení zdí interiéru, potom zjistíte, že aplikace tapety vás vyjde stejně draho jako vymalování, přičemž ale životnost tapety je mnohem delší než obyčejného nátěru na zdi. Ovšem v porovnání s běžnou barvou na zdi jsou tapety mnohem variabilnější, zeď ozvláštní a dodají jí nový rozměr. Neváhejte a pořiďte si i vy vliesové tapety od Tapeta-dekorace.cz.