Ekonomický krb s výjimečnou výhřevností

Zajisté i vy toužíte po úsporném a přitom účinném vytápění. V tom případě je pro vás určitě tou nejlepší volbou vytápění tuhými palivy. Tuhá paliva lze spalovat v kamnech nebo krbech, záleží na vašich preferencích a prostorových možnostech. Někomu vyhovuje mít palivo uskladněno ve sklepě spolu s kotlem na dřevo a odtud vytápět celou domácnost. Někdo zase dává přednost raději topidlu přímo v interiéru, k tomu potom slouží interiérové kotle, peletová či krbová kamna nebo krby.

Máte-li spíš menší interiér, zvolte raději krbová kamna, která se vyznačují výbornými tepelnými vlastnostmi a díky vysokému tepelnému výkonu dokážou vytopit celou vaši domácnost. Přitom v interiéru nezaberou mnoho místa a pochlubí se samozřejmě také ozdobným vzhledem. Krbová kamna se vyrábí v současné době v mnoha designových provedeních, aby se hodila do každého interiéru.

Potrpíte-li si spíš na krb, je důležité vybrat vhodnou krbovou vložku, především podle výkonu, velikostí a provedení. Do menších moderních interiérů se nejlépe hodí krb zabudovaný do stěny, v takovém případě zvolte krbovou vložku pouze s jednostranným prosklením. Tuto krbovou vložku potom můžete vybavit jednoduchým kamenným rámečkem a máte moderní krb. Do větších interiérů se hodí výraznější krby, často se používají 3D krby, do kterých se hodí krbové vložky s dvou nebo třístranným prosklením. Obestavba je potom uspořádána do prostoru a tvoří dominantní prvek interiéru. Krbová vložky může být prosklena zepředu a z boční strany, velmi populární je také průhledová krbová vložka. Podle vybrané krbové vložky si potom nechte postavit obestavbu.

Dále budete potřebovat kvalitní kouřovod, který odvede vzniklé spaliny z krbové vložky do komínu, a samozřejmě také komínový systém. Navštivte proto Krby-stavba.cz – specializovaný obchod, kde nakoupíte vše, co budete potřebovat pro instalaci nové otopné soustavy.