Oživte dětský pokoj estetickou tapetou

Možná se vám to nezdá, ale nejlepší doba, kdy upravovat dětský pokoj podle představ vašich dětí, je po Vánocích. Od Ježíška jistě děti dostaly spoustu dárků a také nějaké peníze, ty právě můžete využít pro nezbytné úpravy. Pokud váš potomek už odrostl Rumcajsovi, bylo by vhodné jej v pokoji nahradit nějakým dospělejším motivem. Nejjednodušším způsobem, jak přizpůsobit vzhled pokoje potřebám vašeho dítka, je opatřit stěny novou tapetou. Tapety zdaleka nejsou přežitkem, právě naopak. V současné době se stávají stále oblíbenějšími doplňky interiérů. Zejména právě v dětských pokojích vytváří osobitou atmosféru a zútulňují dítěti jeho vlastní prostor.

Tapetování přitom není nijak zvlášť složité, obzvlášť vyberete-li si vliesové tapety. Ty není totiž třeba natírat lepidlem, lepidlo se nanese na zeď a na ně se už přímo lepí tapeta, což je mnohem jednodušší a čistší práce než lepení papírových tapet, navíc vliesové tapety mají mnohem delší životnost a jsou také odolnější. Dětské tapety poznáte na první pohled podle motivů. Často se zde objevují kreslené postavičky z nejrůznějších pohádek, k nejoblíbenějším patří motivy z pohádek Walta Disneyho.

Tapeta do dětského pokoje nemusí být zdobena opakujícím se motivem, může připomínat spíš obraz složený pouze z několika málo částí, tyto tapety jsou často doprovázeny efektem 3D, díky kterému postavičky vypadají jako živé. Zejména u starších dětí jsou oblíbené také fototapety, které reprezentují skutečné výjevy zachycené fotoaparátem, takže třeba známá velkoměsta, automobily, krajiny apod. Tapeta-dekorace.cz je internetový obchod specializovaný na prodej tapet a dalších dekorací na stěnu. Naleznete tu široký sortiment tapet, bordur, fototapet, lepidel a samozřejmě také samolepících dekorací na zeď. Vyberte si i vy a oživte váš interiér snadno, rychle a za pár peněz.