Zkrášlete pokoj vašemu dítěti

Při vybavení dětského pokoje bychom měli brát ohled na potřeby našeho dítěte. Nejlepší je celý prostor rozdělit na čtyři části – zóna, kde si bude dítě hrát, kde bude odpočívat, kde se bude učit a místo pro případné záliby nebo domácího mazlíčka.

Další doplňky

Dalším skvělým doplňkem může být přehoz přes postel, kulatý koberec pod křeslem na čtení, lampička u postele, různé polštářky nebo třeba úložné kapsičky pověšené na dveřích, do kterých se dá schovat spousta věcí. Však to znáte. Čím méně lapačů prachu, tím lépe. J To vše si můžete prakticky vyrobit doma. Vhodné látky nakoupíte například na Dekoratex.cz nebo dalších obchodech.

Závěsy s krásných dětských látek

Jedním z nich jsou barevné závěsy, které si můžeme vyrobit i doma. Stačí nám tedy vybrat jen tu správnou látku s dětskými motivy (nejlépe s podšívkou), pak už jen obšijeme okraje a uděláme si otvor na tyč, na kterou závěs pověsíme. Na internetu jsou k dispozici opravdu levné látky. Nechte látku z každé strany minimálně o 10 cm delší než je okno, abyste mohli závěs pěkně nařasit.

Nároky dítěte se časem změní

Za poslední roky se design dětských pokojíčku rapidně změnil. Většina z nás se přiklání k minimalismu a ladění barev. Důležité je brát ohledy na to, jaký pokoj si představuje vaše ratolest. Dále musíme myslet na to, že se představy dítěte s věkem mění. Zařiďme tedy pokoj tak, aby se s ním v budoucnu dalo dělat co nejvíce změn s co nejmenší námahou.

Vhodný nábytek

Při výběru nábytku dávejte pozor nejen na barvu a bytelnost. Důležitá je i jeho správná funkčnost a hlavně bezpečnost. Mějte na paměti, že velké plochy nábytku by měly být barevně neutrální, aby se mohly doplňovat barvami, které má dítě rádo a aby pokoj nebyl přeplácaný. K tomu použijeme nejen nátěry na zdi, ale taky další doplňky jako třeba dekorační látky. Existuje jich spousta a nestojí ani mnoho peněz. Přitom mohou dodat pokoji příjemnou atmosféru.