Extravagantní fototapety na stěnu

Způsobů, jak vyzdobit interiér, je mnoho. Někdo se zaměřuje na bytový textil, někdo zase na barvu stěn. V poslední době jsou opět v módě také tapety. Samozřejmě jsou už úplně jiné než ty původní, které se do Evropy dostaly z Arábie v období křižáckých válek. Přesto však stále zajímavým způsobem dokáží zútulnit a ozvláštnit váš interiér. V dnešní době si můžete koupit tapety papírové, které se vyrábí s nejrůznějšími vzory pro dospělé i pro děti, takže je můžete použít v obývacím pokoji, v kuchyni, jídelně i v dětském pokoji. Tapety se prodávají v pruzích, můžete si tedy místnost vytapetovat celou nebo pouze část a zbytek vymalovat, záleží pouze na vás.

Lepení papírové tapety probíhá tak, že se lepidlo nanese na pruh tapety, nechá se provlhnout a potom se tapeta lepí na zeď. Protože manipulace s vlhkou tapetou není zrovna jednoduchá, začaly se větší oblibě těšit vliesové tapety, které kromě papíru obsahují textilní vlákna a buničinu. Díky tomu jsou mnohem pevnější a odolnější. Vliesové tapety jsou dokonale prodyšné, takže dýchají společně se stěnou a nevzniká tak žádné nebezpečí plísní. Vliesové tapety jsou velmi oblíbené, proto se vyrábí v mnoha různých designových provedeních a jsou tedy vhodné do kterékoli místnosti.

Na rozdíl od papírových tapet se vliesové snadno lepí, hlavní rozdíl spočívá v tom, že vliesové tapety se lepí tzv. suchou metodou. Lepidlo se už nenanáší na samotnou tapetu, ale na zeď, takže lepení je mnohem čistší a přesnější. Speciálním typem tapet jsou fototapety, na ty je natištěn obraz, často jde o krajinu, pohled na město, zvíře nebo třeba automobil. Fototapety se skládají jen z několika málo částí a nahrazují na stěně skutečný obraz. Už není na výběr pouze palma nebo moře, vyberte si fototapetu zářivých barev, kterou snadno nalepíte a potom už si můžete užívat zcela novou atmosféru, kterou ve vašem interiéru tapety navodí.