Komín z nerezu odstraňuje spaliny

Pokud vám nejde o nic jiného než o obyčejný komínový systém z dobrého materiálu, potom byste měli vsadit na ten nejlepší a tím je nerezový komín. Je důležité si uvědomit, že nejdůležitější u komínu je funkčnost. Co vám pomůže, že máte komín ze dřeva a po celém obvodu opatřený řezbami, když vám dřív nebo později chytí od procházejících spalin a shoří na uhel? Dříve se komíny dělaly ze dřeva, než lidé přišli na to, že právě tyto komíny jsou častým zdrojem požárů. Proto se komíny začaly stavět kamenné nebo zděné.

Zděné komíny jsou sice lepší variantou, co se týká přímého ohně, nicméně pokud budete topení realizovat tuhými palivy, zděné komíny dlouho nevydrží a budou se rozpadat působením kyselých kondenzátů, které vznikají jako vedlejší produkty spalování dřeva. Proto je vhodné hledat dál, univerzálním řešením pro odvod spalin z tuhých paliv jsou nerezové komíny. Nerezová ocel je vysoce odolná vůči vlhkosti, vysokým teplotám i nejrůznějším chemikáliím. Komíny nerez lze používat samostatně nebo také jako komínové vložky v případě, že váš stávající komín má stabilní konstrukci a vy jej chcete chránit před působením spalin.

Velkou výhodou je, že nerezové komíny můžete k domu přistavět i dodatečně. Díky nízké hmotnosti nerezové oceli nepotřebuje komín z nerezu žádný základ a snadno jej můžete přichytit na fasádu bez nutnosti rozbourat půlku domu. Nerezové komíny se vyrábí jako stavebnicový systém, můžete je koupit jako set, ale většinou se prodávají spíš po jednotlivých dílech. To má výhodu v tom, že si sestavíte komín podle vašich konkrétních potřeb a proporcí domu. Díky velké variabilitě dílů naleznete vždy takové, které můžete bez problémů napojit na kouřovody vedoucí od krbu či kamen, ty odvádí spaliny vzniklé hořením tuhých paliv, nebo na plynový kotel pro odvod spalin z topení plynem.