Aulix.cz – designová a neodolatelná svítidla a osvětlení

Svítidla a osvětlení jsou v každém interiéru velmi důležitá, dodávají místnosti světlo a do značné míry ovlivňují náladu, kterou pokoje vyzařují. Lidé si myslí, že čím se použije silnější žárovka, tím bude v pokoji lépe vidět. Není to ovšem tak jednoduché. Pokud v místnosti zvolíte strategii osvětlení pouze z jednoho místa, nebude vůbec příjemné. Takové světlo je příliš ostré, mnohem komfortnější pro delší pobyt je, pokud se světlo šíří z několika zdrojů a přichází k vám z různých směrů, tvoří se také potom mnohem méně stínů.

Je určitě rozumné mít v interiéru centrální lustr, který bude tvořit základ osvětlení, ten je však více než vhodné doplnit dalšími svítidly, jako jsou třeba lampičky na stůl, stojací lampy nebo nástěnná svítidla. Místnost získá mnohem příjemnější vzhled a budete se zde hned lépe cítit. U osvětlení je velmi důležitou vlastností vzhled. Do některých interiérů se hodí futuristické jednoduché modely, jinam jsou vhodnější barevné hravé lustry, do dětských pokojíčků zase patří svítidla s obrázky oblíbených pohádkových postaviček nebo třeba ve tvaru horkovzdušného balonu.

Osvětlení je považováno všeobecně za estetický doplněk interiéru, je tedy důležité, aby jeho styl korespondoval se zbytkem místnosti. Aby byl lustr moderní, nemusí být nápadný. V módě jsou naopak jednoduché lustry, z materiálů převažuje sklo v různých úpravách a v kombinacích se dřevem nebo kovy. Do moderních interiérů už se většinou nedávají závěsné lustry, mnohem běžnější jsou stropní svítidla. Jako doplňková svítidla pro dokonalé osvětlení obývacího pokoje použijte nástěnná svítidla nebo stojací lampy. V kuchyni najdou své uplatnění zejména LED pásky, které se používají pro osvětlení pracovní desky. Nevíte-li si rady s výběrem osvětlení, navštivte světelné studio Aulix, kde vám poradí fundovaní odborníci.