Komíny – zajištění kompletního odstranění nežádoucích spalin

Bez komínu to v domácnosti prostě nejde, komín je důležitým systémem především tam, kde se topí tuhými palivy. Při spalování dřeva se totiž produkují nežádoucí spaliny, které je třeba z otopné soustavy odvést pryč. K tomu právě slouží komín, v komínovém potrubí se totiž vytváří podtlak, který nutí spaliny opustit otopnou soustavu. Komínový tah má vždy optimální hodnotu, při které dosahuje topidlo nejlepší účinnosti spalování. Této optimální hodnoty lze dosáhnout správnými rozměry komínu.

Je špatně, pokud je komínový tah příliš silný nebo naopak slabý, v takovém případě nedosahuje topidlo maximální účinnosti a vy tak zbytečně přicházíte o peníze. Je proto dobré nechat si spočítat optimální délku komínu od odborníků. Vedle rozměrů je ale stejně důležitý materiál, ze kterého je komín postaven. Dosud se velmi často používaly zděné komíny, jejich životnost však při vytápění tuhými palivy nebyla nijak omračující. Postupem času se vyvinuly nerezové komíny, které jsou zejména pro odvod spalin z tuhých paliv ideální volbou. Tyto komínové systémy jsou tvořeny jednotlivými díly z nerezové oceli.

Stavebnicový systém je výhodný v tom, že si můžete komín sestavit na míru podle vašich potřeb. Nerezová ocel propůjčuje komínům velmi dlouhou životnost, odolnost a pevnost. Díky nízké hmotnosti jsou nerezové komíny pohodlně manipulovatelné a snadno se instalují. Montáž je jednoduchá, takže i méně zkušený domácí kutil je schopen si komín z nerezu instalovat sám. A kam si dojít pro nerezový komín? Chodit nemusíte nikam, stačí si jej objednat on-line, Komíny-nerez.cz vám nabízí kvalitní nerezové komíny vyrobené z prvotřídní nerezové oceli ve všech možných velikostech.