Funkční osvětlení

Bez světla žít nedokážeme, je to jeden ze základních elementů, který potřebujeme k životu. V letním období nepociťujeme takovou potřebu osvětlení, protože je ho všude dost, ovšem v zimě slunce brzy zapadá a my toho přitom potřebujeme ještě tolik stihnout. Od vynálezu žárovky už nepotřebujeme louče ani svícny, stačí stisknout vypínač na zdi nebo u těch modernějších jen mávnout a elektrická energie rozsvítí vlákno žárovky nebo způsobí emisi světla z vysoce svítivých diod a my můžeme pokračovat v zábavě či práci jako ve dne. Má to ale háček, nejprve je třeba vybrat svítidlo, které bude poskytovat dostatek světla.

Začněte výběrem světelného zdroje, možností je dnes celá řada od klasických šetřivých žárovek až po moderní úsporné LED čipy nebo žárovky. Někam se hodí i zářivky, záleží pouze na vás, jaký světelný zdroj si vyberete, podle něj potom vybírejte samotné svítidlo. V dnešní době se vyrábí nejrůznější druhy osvětlení, svítidla se stínítky, lustry, nástěnná svítidla a také lampy stojací či stolní. Kromě poskytování dostatku světla slouží svítidla také k estetickému doladění interiéru, proto je třeba vybírat chytře a zároveň s ohledem na styl vaší domácnosti.

Moderní a atraktivní svítidla a osvětlení vám nabídne jeden z největších prodejců svítidel u nás Aulix.cz, prodejce klasických i luxusních svítidel přímo od světových bytových designerů. Tato firma je výhradním zástupcem pro celou řadu evropských výrobců svítidel. Současný trend zastává názor, že příjemnějšího efektu v místnosti dosáhnete použitím několika svítidel, která se vzájemně doplňují. Proto se dnes přikláníme k centrálnímu svítidlu, které je třeba doplnit dalšími doplňkovými svítidly. Navštivte světelné studio Aulix a vyberte si ta nejvhodnější svítidla a osvětlení do vašeho interiéru nebo si nechte vypracovat profesionální návrh osvětlení.