Lupy a šampon, který s nimi zatočí

Máte problémy s lupy a svědivou pokožkou hlavy? Nevíte, který ze všech možných dostupných šamponů si pořídit, aby se vaše trápení zmírnilo? Společně se podíváme na to, jaký šampon se vyzkoušet vyplatí.

Co jsou to vlastně lupy?

Na to, aby byl boj s lupy účinný, je třeba vědět, o co se vlastně jedná. Jistě každý ví, že lupy jsou ty nevzhledné bílé šupinky, které často pokrývají klidně i celou hlavu a nevynechají ani ramena kam padají. Problém lupů se bohužel týká vcelku velkého počtu lidí. Dlouhodobé problémy s lupy mohou negativně ovlivnit i společenský život jedince. Ještě než se podíváme na nějaký ten šampon, co si s lupy poradí, řekneme si, co tedy tvorbu lupů ovlivňuje. Lupy se mohou objevit a zase zmizet nebo se mohou stát dlouhodobým problémem. Za jejich objevením může stát například nedostatek vitaminů a to betacarotenu, selenu a především vitaminů skupiny B, které jsou potřebné pro pokožku a zdravé vlasy. Pokud byste příjem vitaminů doplnili ať už v podobě tablet nebo vybraného jídelníčku, problém by měl ustat. Další příčinou může být přílišná konzumace cukru, nadměrné množství mužských pohlavních hormonů nebo špatné prokrvení pokožky. K tvorbě lupů může dojít také po nevhodné vlasové kosmetice. V tomto případě stačí změnit šampon a lupy sami odezní. Dejte si také pozor na přílišné vysušování vlasů a pokožky hlavy, ke které dochází při častém fénování nebo opalování. Lupy se ovšem mohou objevit také při onemocnění kůže, které je často způsobeno nadměrnou aktivitou mazových žláz. Pokud lupy doprovázejí kožní onemocnění je nasnadě poradit se s dermatologem. Poradí Vám šampon, který použít nebo doporučí jinou léčbu.

Jen kvalitní šampon

Chcete-li se lupů opravdu zbavit, dejte přednost kvalitě a kupujte jen profesionální produkty kvalitních značek. Vyzkoušet můžete například šampon Bes Silkat Protein Shampoo Deforforante, který napomáhá vyrovnat bakteriální flóru a eliminuje tak tvorbu lupů. Využívá undecylénamid propylbetain a výtažek skořice. Má antiseptický účinek a tím je vhodný na podrážděnou pokožku. Další šampon, který můžete s klidným srdcem vyzkoušet je Selective ONcare Dandruff Control. Působí proti svědění, lupy myje a potlačuje jejich opětovný výskyt. Wella Lifetex – Balance – Shampoo Clean Anti-Dandruff zas obsahuje komplex výživných stabilizujících látek. Pokožka hlavy je zdravá a bez známek lupů. Pokud vás zatím ani jeden nezaujal, můžete vyzkoušet značku Goldwell a šampon Dualsenses – Scalp Regulation Anti-Dandruff Shampoo, který je vhodný i pro citlivou pokožku díky své extrémní šetrnosti.

Kam pro šampon

Chcete-li některý z těchto profesionálních přípravků pro boj s lupy vyzkoušet, obraťte se na www.a-vlasy.cz, kde najdete všechny výše zmíněné šampony i mnoho dalších. Tento E-shop nabízí jen profesionální zboží, na které se můžete spolehnout.