Podpůrný program nová zelená úsporám patří všem

Kvůli vzrůstajícím cenám za energie bychom rádi věděli, jak by se dalo ušetřit a navíc se chovat ohleduplně k přírodě. Proto můžeme zaměnit dodejce plynu a elektřiny. Která dodávka pro vás bude nejúspornější, si snadno můžete vypočítat s jednoduchou kalkulačkou úspor, jež je na stránkách IQenergy.cz. Původně zainvestovaná částka se odrazí na úsporách až někdy v budoucnosti. Internetový obchod s veškerým praktickým zbožím a odborné poradenství naleznete na zmíněných webových stránkách. Specializované poradenství zdarma dodáváme přes telefon, eventuálně se s námi můžete zkontaktovat přes formulář. Oblast státního podpůrného programu nová zelená úsporám je nejčastěji zodpovídaná.

Potřebné podmínky pro žádosti o státní dotaci nová zelená úsporám jsou systematicky uspořádány na webu IQenergy.cz. Žádost o státní dotaci si můžete podat kdykoliv, a to až do konce roku 2021. Podle prodeje emisních povolenek se budou dodávat nutné finance směrem k dotaci nová zelená úsporám. Státní dotační program nová zelená úsporám přispívá ke snížení energetické náročnosti stávajících rodinných domů, účastní se výstavby rodinných domů s malou energetickou náročností a ekonomického užívání zdrojů energie, kam například patří výměny zdrojů tepla za tepelné zdroje šetrné k životnímu prostředí. Na IQenergy.cz si lze prohlédnout tabulku se seznamem vyměnitelných tepelných zdrojů.

Dotacemi jsou podporovány i stavby fotovoltaických elektráren, kdy se na jeden dům dává až sto tisíc korun. Využívaná metoda fotovoltaika je přeměnou slunečního záření na elektřinu s využitím fotoelektrického jevu na polovodičových diodách v panelech. Ekologicky šetrná metoda – fotovoltaika – je u široké veřejnosti stále více oblíbená. A tak vám fotovoltaická elektrárna přinese energetickou soběstačnost, ale zároveň se minimalizují náklady na elektřinu celé domácnosti.