Stylové tapety do celého bytu

Jak nejlépe vyzdobit váš interiér? Někdo volí barevné stěny, jiný malbu, další možností jsou také tapety. Pro některé jsou tapety poněkud retro způsob výzdoby interiéru. Je pravda, že tapety byly velmi moderní zejména za minulého režimu, používají se však již celá staletí a nyní se znovu vrací do módy v plné síle. Tapety se vyrábí z mnoha různých materiálů, liší se dekory i použitými barvami.

Výběr samotné tapety je velmi důležitý, tapeta by měla ladit s nábytkem, barevným uspořádáním pokoje a samozřejmě také svým vzorem by neměla rušit, ale naopak jemně doplňovat vzhled celé místnosti. Tapety se hodí do obývacího pokoje, ložnice, dětského pokoje i jídelny. Do spojeného obývacího pokoje s kuchyní použijte odlišné tapety k optickému oddělení prostoru. Můžete pomocí tapety třeba oddělit jídelní kout nebo použijte na ozdobu pouze jeden pruh tapety. Nemusíte hned tapetovat celé stěny, řešením jsou i fototapety, které se skládají z několika málo částí a vytváří na stěně obraz.

Zvláště do obývacího pokoje se hodí fototapety, které budou sloužit k oživení celé místnosti a nahradí třeba obraz nad sedací soupravou. Ložnice je připravena na nenápadnou a uklidňující tapetu, která vás bude vybízet k odpočinku a relaxaci. Co se týká dětského pokoje, sem můžete vybírat tapety z mnoha různých vzorů, vedou určitě ale 3D tapety, které vytváří trojrozměrný efekt. Tapety klidně kombinujte, ovšem pamatujte na několik základních pravidel. Je lepší vždy vidět celý vzor tapety na větší ploše, při výběru dbejte rovněž na dobré osvětlení, barvy potom nebudou zkreslené. Při výběru berte v potaz velikost místnosti a přizpůsobte jí volbu barev. V malém pokoji vypadá mnohem lépe tapeta ve světlých barvách, která pokoj rozjasní a opticky zvětší. Tmavší odstíny si můžete dovolit tam, kde je hodně prostoru a světla. Neváhejte tedy a vyzdobte si váš domov podle vlastního vkusu.