Profi komíny z nerezu

Jestliže plánujete stavbu nového komínu nebo přestavbu toho starého, je zapotřebí výběr komínu pečlivě zvážit. Komín plní velmi důležitou funkci, pokud máte ve vašem domě kamna nebo topicí pec. Slouží k odvodu spalin z těchto topných zařízení, a proto je velmi často vystavován poměrně vysokým teplotám a také zátěži. Kvalitním a univerzálním řešením je nerezový komín. Nerezové komínové systémy se pyšní zejména dobrým tahem spalin. Komín je složen z několika nerezových dílů, které do sebe zapadají. To, že se dá komín demontovat, můžete využít například, pokud budete rekonstruovat dům či kotelnu, kde by vám komín při opravách mohl překážet.

Montáž komínu je poměrně nenáročná a zvládne ji hravě každý domácí kutil. Komín lze upevnit téměř kdekoli. Můžete jej vést jak domem, tak i z venkovní strany. Nerezový komín je lehký, a tak nemusíte mít strach, že se za chvíli poničí omítka nebo fasáda. Nerezová ocel je kvalitní pevný materiál, odolný vůči korozi, a tak nehrozí, že byste byli nuceni komín po čase vyměnit, protože už nevypadá hezky. Nerezový komín je navrhován tak, aby působil esteticky a moderně. Nemusíte se tak bát, že váš dům bude nedokonalý kvůli ocelové trubce.

Snad jedinou nevýhodou nerezového komínu může být tepelná vodivost. Přeci jen jde o kov, a pokud je kov vystaven vysoké teplotě, rozžhaví se. Tento problém je řešen tepelnou izolací mezi plášti nerezových komponent, a tak na vnější stranu komínu velké teplo neprostoupí a nehrozí žádné popálení. Při stavbě nerezového komínu se oproti zděným komínům nemusí budovat žádné základy ani podklad, protože komínový systém se připevňuje přímo ke zdi. Dokonce i údržba nerezového komínu je nenáročná a není zapotřebí volat specialistu. Nerezové komíny jsou skvělým univerzálním řešením pro odvod všech druhů spalin a jsou vhodné pro všechny typy spotřebičů.