Komín z nerezu

Způsob, jak vyřešit odvod nežádoucích spalin z vašeho krbu či kamen, je léty prověřená kvalita komínového systému. Jestli stavíte nový dům, kde bude potřeba komín, nebo jen rekonstruujete ten starý a chtěli byste na střeše něco změnit, jsou největším hitem dnešní doby nerezové komíny. Vynikají svojí kvalitou, odolností proti korozi a jejich hlavní předností je snadná montáž. Hodí se pro odvod kapalných, plynných i tuhých paliv.

Jsou dva druhy umístění nerezových komínů. První je fasádní, který se vyplatí zejména při instalaci komínu v budově, kde dosud žádný komín nebyl, jelikož není potřeba budovat základy jako pro zděný komín. Komín vede na zdi a je připevněn přímo na fasádu domu. Díky lehkému materiálu, ze kterého je vyráběn, se neuvolní a omítku nijak nepoškodí. Druhou možností umístění je přímé napojení, kdy nerezový komín vede z tepelného zařízení ven přímo střechou. Pokud se rozhodnete jen pro vložkování starého komínu, opět je tou nejlepší volbou použití nerezové komínové vložky. Komíny jsou tvořeny z ocelových trubek, které na sebe snadno navazují. Takže i v případě potřeby jejich rozmontování jde opět o velice snadný postup, na který si zručný člověk nemusí ani zvát odborníky.

Nerezové komíny jsou cenově dostupné. Komínové těleso vlivem dilatace nepopraská. Nerezový komín lze umístit i přímo do interiéru, beze strachu, že byste ho museli složitě skrývat nebo že by vám zkazil vzhled místnosti, ve které se bude nacházet. Nerezový komín se stane kvalitní a vkusnou součástí vašeho domu.