Kuchyňská linka

Možná i vy právě řešíte, jak si zařídit novou, moderní kuchyni a přitom získat hodně úložného prostoru. V následujícím článku naleznete tipy a rady, které vám pomohou najít ideální řešení dle vašich představ.

Společnost JNInteriér se specializuje na zařizování interiérů bytů a domů. Mezi hlavní produkty firmy patří kuchyňské linky na míru a vestavěné skříně na míru. V nabídce je také nábytek na zakázku včetně židlí a postelí.

Moderní bydlení, které odpovídá současným vysokým nárokům na estetiku, kvalitu a dokonalou funkčnost, vyžaduje pečlivý výběr materiálu a individuální řešení koncipované prostorovou situací vašeho bytu. V loňském roce byla naše společnost oslovena developerskou společností Skanska a.s. v rámci projektu Botanica v pražských Stodůlkách. Podíleli jsme se na zařízení vzorového bytu v rezidenčním projektu. Interier bytu navrhnul architekt Libor Martínek z atelieru Vertika, jeho černobílá variace kuchyňské linky reflektuje současné módní trendy.

V prostorném a světlém obývacím pokoji, který je situován na jižní stranu, vznikl kuchyňský kout částečně zakrytý sádrokartonovou příčkou. Na tuto nově vzniklou stěnu navazuje jídelní stůl, současně s příčkou byl opláštěn sádrokartonem i vrchní díl kuchyně tak, aby zakryl pohledově neatraktivní části odsávání digestoře. Netradiční systém nasvícení dodal celému prostoru atmosféru vzdušnosti a souměrné vyváženosti, což můžete posoudit sami na následující fotografii.

Povrchová úprava vychází z kombinace černého a v dnešní době tolik žádaného bílého lamina ve vysokém lesku. Pracovní deska včetně spodního soklu je vyhotovena ve stříbrném provedení imitující hliníkový povrch, světle šedý skleněný obklad za kuchyňskou linkou zvyšuje celkový dojem kvalitních materiálů. Lesklá varianta lamina je nejen cenově dostupnější, ale zároveň je i výrazně odolnější proti poškrábání, než lakované plochy zásuvek a dvířek. Nespornou výhodou je fakt, že se lamino lépe udržuje.

Zásuvky jsou vybaveny výsuvy s tlumením Tandembox včetně příborníku a organizérů na kuchyňské potřeby a potraviny. Sdružené otvírání horních skříňěk spolehlivě zajištují výklopy Aventos. Pouze prostor skříňky nad varnou deskou, jenž je přístupný jen v horní části, přenechal svou funkci ucelenému konceptu designu. Nedílnou součástí projektu je i velká, vpravo umístěná výsuvná skříň na potraviny, jež umožňuje mít vše po ruce. Světlo je velice důležité pro práci v kuchyni, proto jsme po celé délce pracovní plochy umístili úsporná LED diodová světla včetně nasvětlení stropu.

Spotřebiče do kuchyňské linky dodala exkluzivně firma Bosch, dřez, baterie a odpadkový koš na tříděný odpad pocházejí od firmy Franke. Vybrané značky, jenž jsou synonymem inovativních řešení, nabízejí za přiznivou cenu osvědčenou kvalitu zpracování, rozsáhlou nabídku funkcí a velmi dlouhou životnost. V tomto provedení se cena kuchyňské linky pohybuje okolo dvou set tisíc korun včetně spotřebičů a doplňků. Pokud vás naše realizace zaujala, neváhejte se obrátit na kterékoliv studio v rámci naší společnosti JN Interiér.