Lego

LEGO stavebnice, jež se skládá z typických kostiček s množstvím doplňků a postaviček. LEGO se původně vyrábělo pouze v Dánsku, ale dnes výroba expandovala do mnoha dalších i mimoevropských zemí. Výrobky ze série LEGO jsou věkově určeny od nejmenších dětí od roku a půl života až po dospělé.
Pro nejmenší děti předškolního věku je určena série LEGO duplo. Kostičky série duplo jsou mnohem větší než u jiných sérií. Důvodem je bezpečnost, protože menší kostičky by mohly malé děti spolknout nebo vdechnout.
Velice známou sérií stavebnice LEGO vyráběnou pod různými názvy už od roku 1978 je v současnosti známá po názvem LEGO CITY. Výrobky z této série se týkají moderních urbanizačních staveb, městských služeb nebo pokroků ve vědě. Jedinou výjimkou v městské koncepci této série jsou výrobky označované Farma. Jinak výrobky z této série nesou označení Přístav, Vesmír, Policie, Vlaky, Hasiči, Letiště, Stavba a Město.
Hollywoodská série hvězdných válek se odrazila v LEGO sérii STAR WARS. Můžeme v ní najít postavičky, stavby nebo vesmírná plavidla ze všech šesti epizod těchto divácky velice oblíbených filmů.
Další ze současných sérií společnosti LEGO je určená přiznivcům japonským mistrům ninja. Její obchodní označení nese název NINJAGO Masters of Spinjitzu. Tato série obsahuje spoustu modelů a postaviček, převážně mystického charakteru.

Fonetip s.r.o.
www.mrakyhraček.cz