Kam uložit své úspory – investiční zlato

 

V dnešní nejisté době by měl každý mít své úspory přibližně z 30% uloženy v hmotném zlaté – investičních zlatých mincích a investičních zlatých slitcích. Investiční zlato je forma úspor, které nepodléhají státní kontrole, ani případnému krachu bank.

 

                                             

 

Dobrý den, další z možností, kam uložit své úspory, je nákup investičního (hmotného) zlata. Jedná se o dlouhodobé uložení úspor, řádově 5 a více let. Investice do hmotného zlata je osvobozena od dph a zároveň se z výnosu, na rozdíl od ostatních forem, neplatí daň ze zisku. Zároveň se též jedná o velice diskrétní formu uložení, která je samozřejmě nekontrolovatelná. Sice si každý myslí, že investice do zlata je pro bohaté a má z části pravdu. Osvobození od dph při nákupu, neplacení daně ze zisku a diskrétnost je přímo šitá pro bohaté a jistě pro ně uzpůsobená, protože stát dobře předpokládá, že průměrný občan této země do takové formy spoření nepůjde. Do investičního zlata může investovat buď jednorázovým nákupem, více nakupy po menších částkách nebo spořením ve zlatě. Já osobně svým klientům navrhuji optimální řešení, které spočívá v nákupu většího množství hned a pak průběžné dokupování. V žádném případě neuzavírejte s žádnou z firem „spoření ve zlatě“! Jedná se o vysoce nevýnou formu, kde platíte o mnoho více za jeden gram zlata! Snažte se kupovat zlato v menších gramážích, je sice na gram dražší, ale za to likvidnější. Pokud bude zlato za 20 let 10x dražší, asi se vám nebude chtít prodávat celých např. 100 gramů.

 

Nabízím prodej a poradenství v oblasti investování do hmotného zlata. Neváhejte mne kontaktovat a třeba se jen i poradit. Nenechte se napálit!

 

volejte na tel.: 776655137 a koukněte se na mé stránky: http://investicni-zlato-praha.cz/