Moderní koupelny

Koupelny vyhledávané v této době mají buď jednoduchý klasický vzhled, nebo jsou provedeny v moderních barvách, či kombinované do neobvyklého celkového vzhledu. Jedna z možností, jak dosáhnou moderní koupelny je, že obklady a dlažby  použijeme v jednoduchých elegantních a zároveň klasických barvách a to bílé, černé nebo odstínech šedé. Zajímavé je také použití listel a dekorů v obyčejných a zároveň v této době originálních designech. Dalším z trendů této doby jsou dlažby a obklady  v imitaci kovů. Je dobé si vždy rozmyslet jestli si přejeme mít v koupelně lesklý, pololesklý, leštěný nebo matný obklad popřípadě dlažbu. Často používanou keramickou dlažbou v koupelnách je pololeštěná převážně v bílé barvě.

                Na navození neobvyklého vzhledu koupelen je nyní používána elegantní mozaika, z níž se dají poskládat vzory v několika barevných odstínech. Takovéto barevné kombinace přidají koupelně vzhled luxusu a elegance v neposlední řadě jej takováto mozaika velmi opticky zvětší. Na obložení koupelny se taktéž velmi hodí dlažba a obklad v lesklé černé nebo bílé barvě anebo v zajímavých kombinacích. Použitím listel celkově celá místnost bude mít luxusní a neobvyklý dolem na její návštěvníky. Zajímavé listeli jsou v perleťové barvě nebo bílé s černým vzorem.

Novým zajímavým prvkem v koupelnách je použití sprchového koutu bez vaničky, která odvádí vodu, ale mít jej přímo položený až k dlažbě, kde je použit rošt na odvod vody ze sprchy. Nyní se nejvíce používají v koupelnách sprchové kouty na rozdíl od van. Ovšem pro osoby, které modernizují koupelnu a chtějí v ní mít také vanu, je nejlépe koupit takovou s velkým a prostorným prostorem. Takovéto vany jsou nyní často prodávány na navození zajímavého vzhledu místnosti. Pro lepší představu, jak by mohla Vaše koupelna vypadat, Vám nabídne online fotogalerie koupelen  nepřeberné množství již hotových realizací nebo vizualizací.

Zajímavým prvkem této doby je používání v koupelně žebřinového topení, které přivede teplo do celé místnosti. Jedná se nejen o moderní prvek v koupelně, ale také bezesporu o velmi užitečný tepelný předmět s úsporou místa v koupelně.