Obklady a dlažby imitace dřeva

Velmi zajímavou skupinou dlažeb jsou dlažby, které napodobují dřevo. V dnešní době patří mezi ty nejprodávanější – někteří zákazníci je vybírají záměrně pro celou plochu, jiní jimi doplňují skutečné dřevěné materiály. Imitace dřeva mají velmi elegantní vzhled a jedná se o přírodně vypadající obklady a dlažby. Barvy těchto produktů jsou ve všech odstínech přírodních dřevin a v takových velikostech, ze kterých si vždy můžeme vybrat. Dlažby a obklady můžeme nalézt v napodobeninách smrkového, dubového, břízového dřeva a v mnoha dalších imitacích přírodních dřevin.

U mnoha výrobců najdete nejméně jednu kolekci, v níž jsou napodobeniny dřeva nebo nějaké dřevěné dekorativní prvky. Méně časté, ale také vyráběné jsou mozaiky, které imitují dřevo a jsou používány v interiérech, exteriérech nebo jako dlažba, či obklad.

Dlažba a obklad imitující dřevo se velmi dobře hodí do interiérů převážně do obývacích místností. Navozují v člověku pocit domova o pohodlí, díky čemuž je v takovýchto místnostech velmi rád a cítí se uvolněně. Právě díky tomu, že v člověku navozují pocit uvolnění a příjemného prostředí se také často používají v ložnicích, ve kterých se člověk vždy potřebuje cítit uvolněně. Použití těchto imitací také bývá v koupelnách, ale nejedná se o častý výskyt. Ovšem nejkrásnější použití takovýchto dlažeb nebo obkladů je v exteriérech právě díky skvělým imitačním vlastnostem těchto dlažeb, které připomínají samotné dřevo.  Proto, že dřevo, je přírodní produkt vypadá v exteriéru opravdu elegantně a dodává prostoru velmi luxusní vzhled.

Na stránkách online fotogalerie koupelen si můžete dobře prohlédnout, jak tyto imitace působí, na každý typ místností a sami si můžete utvořit vlastní názor jaká to keramická dlažba imitující dřevo vlastně do mých prostor zapadne. Pouze váš vlastní názor vás může utvrdit, či odvrátit od použití takovýchto dlažeb ve vašem interiéru popř. exteriéru.