Letenky Amstrdam

 

Letenky Amstrdam

 

Amsterdam je malebné městečko, které leží na řece Amstel. Je hlavním městem Nizozemska a ve městě žije 761 395 obyvatel, v aglomeraci má přes jeden a půl miliónu obyvatel. Je otevřené a neskutečně kosmopolitní, stále se tu něco děje. Zaleťte si užít zdejší báječnou svobodnou atmosféru.
Amsterdam je jednou z nejnavštěvovanějších evropských metropolí a seznámíte se zde s lidmi různých kultur.
I když je Amsterdam hlavním městem, významným obchodním a kulturním centrem země a nachází se zde královský palác, není Amsterdam sídlem královny. Sídlem královna Beatrix je město Den Haagí.

 

Amsterdam Vám zaujme i svým krásným historickým centrem, které je protkáno velkým množstvím kanálů, proto je město často nazýváno jako Benátky severozápadu.

 

Letenky do Amsterdamu jsou velice oblíbené a žádané. Odlety můžete uskutečnit jak z pražského letiště Ruzyně, tak i z Brna.

 

Lety jsou směrovány přímo z České republiky na amsterdamské letiště Schiphol.

 

Do Amsterdamu létá velké množství leteckých společností jako např. KLM, Czech Airlines, easyJet, Lufthansa, Air France, Swiss, Cimber Air, Malev a mnohé další.

 

Na webu azletenky.cz najdete nejvýhodnější ceny letenek do Amsterdamu. Dozvíte se užitečné informace o krajině, letištích a jednotlivých městech země.

 

Nejzajímavější místa v Amsterdamu:

 

Leidseplein – nejznámější náměstí, centrum života města. Potkat tu můžete loutkáře, hudebníky, polykači ohně atd.

 

Rembrandthuis – v tomto domě se v roce 1606 narodil Rembrandt van Rijn. Dnes je v něm nadace, která ho vybavila nábytkem, který malíř po sobě zanechal.

 

Koninklijk Paleis – královský palác se nachází na náměstí Dam. Uvnitř paláce můžete spatřit obložení z mramoru a na zdech alegorické obrazy – Rembrandtových žáků. V paláci královna nežije, ale pouze ho využívá k přijímání státních návštěv.

 

Herengracht – tento kanál tvoří spolu s Kaizersgrachtem a Prinsengrachtem tři hlavní kanály Amsterdamu. Právě díky vodním kanálům se Amsterdamu říká Benátky severu.

 

Náměstí Dam – toto náměstí bylo vystavěno již ve 13. století. Kromě Královského paláce zde naleznete také Nový kostel, který slouží ke korunovacím panovníků.

 

Náměstí Leidseplein – toto náměstí je centrem nočního života. Chcete-li se jít pobavit, pak právě tady na vás čekají restaurace, bary, coffeeshopy, kina a kluby.

 

Amsterdam je častým cílem turistů a lehce se do něj dostanete právě letadlem. Letenky do Amsterdamu jsou cenově přijatelné a v průměru se dají koupit okolo 4.000 Kč. Stačí sledovat naše webové stránky, kde jsou denně přidávány ty nejvýhodnější letenky nejen do Amsterdamu, ale i do celého světa.
Sháníte-li opravdu levnou letenku, pak využijte nabídky některé nízkonákladové letecké společnosti, kdy se běžná jednosměrná letenka do Amsterdamu pohybuje kolem 2.000,- Kč.